Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
1. 3. 2014,
17.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

polfinale Trimo

Sobota, 1. 3. 2014, 17.24

8 let

SVIŠ režiser največjega presenečenja pokala – vstopa v finale

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prvi finalist slovenskega rokometnega pokala je v Celju postal Sviš iz Ivančne Gorice, ki je v zanimivi tekmi premagal Trimo Trebnje s 24:23 (10:13).

Prvi polfinalni obračun slovenskega pokala je bil začinjen z dolenjskim lokalnim nabojem. Trebnje in Ivančna Gorica sta namreč oddaljena le nekaj minut vožnje. Za nameček sta se ekipi pomerili prav na zadnjem prvenstvenem obračunu, ki so ga dobili Trebanjci, tako kot prvega v domači dvorani.

V konkretnem navijaškem vzdušju, ki so ga pripravili navijači enih in drugih, je tekmo bolje odprl Trimo, ki je imel v napadu navdahnjenega Anžeta Ratajca – dosegel je prve tri trebanjske gole –, med vratnicama pa odličnega reprezentanta Klemena Ferlina. Ta je v prvem polčasu obranil devet strelov.

Trimo je do 12. minute povedel s 5:1. Igral je tekoče in preprosto, hrbet pa mu je kril Ferlin. Ivančani so drugi zadetek na tekmi dosegli po osmih minutah. Z vstopom Simona Stoparja je njihova igra v napadu postala udarnejša, nekaj obramb je nanizal Vlado Marjanovič in napravili so delni izid 3:0. Morebitni popolni priključek sta preprečila trebanjski vratar z obranjeno sedemmetrovko in izključitev zaradi nepravilne menjave.

V nekaj minutah je tako prednost poletnega Trima spet narasla na najvišje štiri zadetke. Učinkovitost trebanjskega napada je povečal še Jaka Ferkulj. Skupaj z Ratajcem sta v prvem polčasu zabila deset golov, vsi ostali Trebanjci le tri.

Na začetku drugega polčasa so trije zaporedni Sviševi gola tekmo spet napravili zanimivejšo. Marjanovič je sprva ujel, nato pa presegel Ferlinov učinek, Elvir Kalabić pa je v 35. minuti poskrbel za izenačenje na 13, prvo po izidu 1:1. Če je Ferlin izvrstno obranil protinapad Marinčiča in tako preprečil vodstvo, je v naslednjem napadu v 43. minuti za 17:16 za Sviš zadel Klemen Sašek. Trimo je precej grešil v napadu, Ivančani pa so vodstvo nekaj minut pozneje povišali na 20:17, potem ko je tretji zaporedni gol dosegel Stopar.

Trimo je odgovoril z mini serijo 2:0, v zadnjih sedem minut pa je Sviš vstopil s tremi goli prednosti (22:19) in podporo kot v domači dvorani. Trimo je za izenačenje potreboval štiri minute. Prišlo je po golu Jureta Sušina. Pred zadnjima dvema minutama je imel Sviš gol prednosti in napad, ki ga je z zadetkom sklenil Sašek za 24:22 1:11 do konca srečanja. Marjanovič je obranil še svoj 16. strel in tekma je bila odločena. Prvi finalist pokala je tako postala zadnja ekipa prvenstva.

Ne spreglejte