Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 10. 2018,
11.16

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

slovenska rokometna reprezentanca Jure Dolenec Veselin Vujović kvalifikacije za evropsko prvenstvo

Četrtek, 25. 10. 2018, 11.16

5 let, 6 mesecev

Jure Dolenec po tekmi z Latvijo

Svetovnemu klubskemu prvaku gre vse kot po maslu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Slovenija - Latvija | Foto Sportida

Foto: Sportida

Slovenska rokometna reprezentanca je v sredo dosegla prvo zmago v boju za nastop na evropskem prvenstvu leta 2020. Slovenci so v mariborski Lukni s 27:21 odpravili Latvijo. Kapetanski trak je po odsotnosti Vida Kavtičnika prevzel Jure Dolenec, ki mu razlogov za zadovoljstvo na začetku sezone ne primanjkuje.

Slovenija je pod vodstvom Veselina Vujovića zabeležila prvi dve točki v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki ga bodo leta 2020 gostile Švedska, Avstrija in Norveška. Desno roko selektorja je na tekmi v Mariboru predstavljal Jure Dolenec, ki je dosegel tri zadetke.

Slovenska rokometna reprezentanca je v sredo zabeležila prvi dve točki v boju za nastop na EP. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Slovenska rokometna reprezentanca je v sredo zabeležila prvi dve točki v boju za nastop na EP. Foto: Urban Urbanc/Sportida "Zmaga je tukaj, osvojili smo pomembni dve točki in dobro začeli kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Odigrali smo soliden prvi polčas, bili smo zelo dobri v obrambi, imeli smo tudi odličnega vratarja. Zato nam je uspelo ustvariti razliko sedmih zadetkov," je bil z igro v prvem polčasu zadovoljen slovenski rokometaš.

"Potem smo zgrešili še nekaj stoodstotnih priložnosti in sedemmetrovk. V drugem polčasu smo odigrali le toliko, da smo tekmo dobili. V tem trenutku nismo v situaciji, da bi lahko igrali le nekje na 50 odstotkih naših zmožnosti. Vsaka tekma nam je pomembna, na vsaki tekmi moramo dokazati, kam spadamo, in mislim, da bi na tem srečanju v drugem polčasu morali pokazati več," je bil kljub uspehu kritičen Dolenec.

Čast opravljati kapetansko vlogo

Devetindvajsetletni rokometaš je v odsotnosti Vida Kavtičnika, ki mu je selektor namenil nekaj več počitka zaradi klubskih obveznosti, prevzel Vid Kavtičnik zaradi dodatnega počitka ne bo nastopil v prvem ciklusu kvalifikacij. | Foto: Sportida Vid Kavtičnik zaradi dodatnega počitka ne bo nastopil v prvem ciklusu kvalifikacij. Foto: Sportida kapetansko vlogo v slovenski izbrani vrsti. "Odličen občutek je, ko nosiš kapetanski trak. Sem zelo počaščen, da lahko v odsotnosti Kavtičnika opravljam to vlogo. Poskušal bom upravičiti to vlogo z dvema zmagama, upam, da bomo v Estoniji pokazali več tudi s stališča igre," je bil pred nedeljsko tekmo jasen Dolenec.

Kljub nekaterim odpovedim in poškodbam v slovenski izbrani vrsti je vzdušje v slovenski reprezentanci na pravem nivoju. "Z večino fantov se poznamo že dlje časa. Čeprav so za nami zelo kratke priprave, ni nobenih posebnih težav," je dejal 190 centimetrov visoki rokometaš in dodal: "Pred tekmo z Estonijo nas čaka še veliko dela in analize. Vseeno gre za reprezentanco z na papirju slabšo ekipo, zato jih tudi malce slabše poznamo. Zagotovo pričakujemo še eno zmago," pred nedeljsko tekmo pravi slovenski kapetan.

Z Barcelono svetovni klubski prvak, odlični tudi v ligi prvakov

Pred dnevi je Dolenec z Barcelono postal svetovni klubski prvak. | Foto: Twitter - Voranc Pred dnevi je Dolenec z Barcelono postal svetovni klubski prvak. Foto: Twitter - Voranc Veliko zadovoljstva Dolencu predstavlja tudi začetek klubske rokometne sezone z Barcelono, s katero je pogodbo podpisal lani. Po novembrski operaciji meniskusa na desnem kolenu, zaradi katerega je izpustil tudi evropsko prvenstvo na Hrvaškem, je Dolenec ponovno v pravi formi.

Pred dnevi so s katalonskim klubom osvojili tudi četrti naslov svetovnih klubskih prvakov, potem ko so po enakem scenariju kot lani v Dohi ugnali Füchse Berlin. V ligi prvakov so Španci na prvem mestu skupine A s štirimi zmagami in le enim porazom.

"Zelo sem zadovoljen z začetkom klubske sezone. Kar se je dalo do zdaj osvojiti, smo osvojili. Izgubili smo le eno tekmo, in še to na težkem gostovanju v Nemčiji pri Rhein-Neckar Löwen. To je bila edina tekma, na kateri smo odigrali malce slabše. Postali smo tudi svetovni klubski prvaki z zelo zanesljivo zmago. Za zdaj nam gre vse kot po maslu in upam, da bo tako tudi naprej," je pred nadaljevanjem klubske sezone optimističen najpomembnejši desni zunanji igralec slovenske reprezentance.

slovenska rokometna reprezentanca
Sportal "Na srečo led ni bil preglobok"
Blaž Blagotnišek
Sportal Slovenski rokometaši brez težav premagali Latvijce
Ne spreglejte