Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
23. 11. 2016,
14.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Mlinotest Ajdovščina Dušan Vidmar rokomet pokal challenge

Sreda, 23. 11. 2016, 14.02

6 let, 6 mesecev

Kako so v Ajdovščini proslavili uspeh svojih rokometašic

Mlinotest, ekipa, ki je izločila desetkrat premožnejšo od sebe #video #foto

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
mlinotest ajdovščina slavje | Foto RF Robert Ferjančič

Foto: RF Robert Ferjančič

Rokometašice ajdovskega Mlinotesta so v evropskem pokalu challenge izločile izkušenejše in premožnejše Turkinje ter se uvrstile v osmino finala. Ob vrnitvi so jim v Ajdovščini navijači pripravili imeniten sprejem. V osmini finala Mlinotest čaka branilka naslova, španska Gran Canaria.

V Ajdovščini so že nekoliko strnili vtise in misli po presenetljivem napredovanju v osmino pokala challenge. Mlinotest je z dvema zmagama izločil močno favorizirani turški Zagnosspor. Za nameček je lani tretja ekipa slovenskega prvenstva in finalistka pokala obe tekmi igrala na gostovanju. Razloga sta bila finančna racionalizacija in izrazila turška vloga favorita.

Vrnitev v Ajdovščino je bila dosežku primerna. V ponedeljkovih večernih urah je igralke in strokovno vodstvo pričakalo kakšnih dvesto navijačev. "To so bili nepozabni prizori. Lilo je kot iz škafa, ampak oni so kar vztrajali," je trenutke, ki bodo v knjigi njegove kariere večno zaznamovani, opisal trener Dušan Vidmar.

Košček ajdovskega vzdušja, ki so ga pripravili navijači Mlinarji in ostalim, najdete v videih in na zgornjih fotografijah. Avtorji videov so Matjaž Jazbar, Katja Kavčič, Nataša Vidmar, Darja Vidmar.

Spanca je manjkalo, energije ne

"Dve tekmi v dveh dneh sta bili zelo naporni. V mesto (Zagnosspor je iz Trabzona, mesta na severovzhodu Turčije, op. a.) smo prispeli v petek pozno zvečer. Dekleta so zaspala približno obe enih zjutraj, dopoldan smo imeli trening, popoldne ob petih pa tekmo," je dogodke zadnjega konca tedna opisal Vidmar.

Mlinotest je Turkinje presenetil z globoko obrambo, ki vzame veliko energije. Ajdovska klop je za to raven precej kratka, a dekleta so vseeno zdržala in na drugi tekmi ne le obranila zmage, ampak slavila še enkrat.

Dušan Vidmar zagotavlja, da Ajdovke še niso rekle zadnje besede v Evropi. | Foto: Vid Ponikvar Dušan Vidmar zagotavlja, da Ajdovke še niso rekle zadnje besede v Evropi. Foto: Vid Ponikvar

Stroškovno neprimerljivi

Proti ekipi, ki za člansko ekipo po neuradnih informacijah porabi okrog pol milijona evrov na sezono. Mlinotest pa desetkrat manj. Zagnosspor ima sedem tujk, med drugim nekdanjo hrvaško reprezentantko Lidijo Horvat, še eno Hrvatico, Rusinjo, Ukrajinko, Makedonko in slovensko reprezentantko Leo Krajnc.

Turkinje smo presenetili. Nato so dekleta začutila, da z njimi lahko igrajo. Izvrstna je bila vratarka Sandra Srečković, v napadu je izstopala Nina Zulič, velike pohvale pa seveda vsem igralkam," pravi trener, ki na ajdovski klopi sedi tretjo sezono. In opozarja: "Ne bomo se predali." V osmini finala Ajdovke čakajo branilke naslova v pokalu challenge z Gran Canarie.

Dve tekmi, 22 golov

Ljubljančanka Nina Zulič je Zagnossporju na dveh tekmah zabila kar 22 golov. Iz Krima posojena igralka je v Ajdovščini našla polno minutažo in očitno (spet) zaživela. V Mlinotestu je sicer odigrala že spomladanski del lanske sezone, skupaj z Ano Zrimšek.

Načrt je sicer bil, da v Mlinotest pride še več rokometašic iz Krima, na koncu sta ostali dve. Vidmar pa bi si v ekipi želel še kakšno ljubljansko rokometašico, ki v Krimu ne igra veliko, na primer spet Zrimškovo in Manco Jurič.
Ne spreglejte