Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 5. 2011,
21.14

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Koper Bonifika

Sreda, 18. 5. 2011, 21.14

8 let, 1 mesec

Sonce močneje sije nad Koprom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
S predzadnjim krogom končnice državnega rokometnega prvenstva, ko so v domači Bonifiki premagali Celje PL, so si Koprčani na široko odprli vrata do prvega naslova slovenskega prvaka.

Za Koper tekma silnega pomena, za Celje zgolj prestižnega. V dvorani Bonifika so morali Primorci, ki še vedno igrajo na dveh frontah, zmagati, da bi se znebili pritiska zadnje tekme prihodnji petek v Velenju.

Bolje je obračun proti oslabljenim Celjanom (v Koper so prišli z le 13 igralci, brez Kokšarova, Toskića, Alilovića), začela vodilna ekipa prvenstva. V zunanji liniji Kopra pa so ob odsotnem Elezoviću in Osmajiču znova igrali Skube-Bombač-Krivokapić, ki so delovali prepričljivo. Težav s strelom niso imeli in kaj hitro prišli do 4:1.

Koper realiziral šele šesto sedemmetrovko

Slabša in neučinkovita igra njihovih rivalov v napadu, kjer so iz minute v minuto nabirali izgubljene žoge, je odpirala vrata do premoči. A koprska prednost ni več rasla, saj je v vratih znova blestel Urban Lesjak (v prvem polčasu je ubranil sedem strelov, Stanić na drugi strani štiri). Slednji je zapored branil pet sedemmetrovk (Krivokapiću, Skubetu in Brumnu), v 27. minuti so Koprčani prvič realizirali strel s sedmih metrov, ko je za +6 zadel Matjaž Brumen (15:9).

Agresivnost v obrambi se je pred tem izplačala Celjanom, ki so z obrambo 5-1 vendarle ustavili nalet nasprotnikov. Gromozanski delež pa je seveda prispeval Lesjak z ubranjenimi streli. Preko Metličića, Rnića, Nejca Poklarja in Marguča so Celjani v 22. minuti prišli na le gol zaostanka (9:10). Ob dvominutni kazni pomočnika trenerja Tomaža Ocvirka ter krožnega napadalca Carlosa Prieta pa ekipa Fredija Radojkovića ni zaspala, temveč dodobra izkoristila ponujeno. Delni izid 5:0 med 22. in 27. minuto jim je prinesel prednost šestih golov naskoka. Do odmora se je ta nekoliko stopila, a prvi kandidati za naslov slovenskega prvaka so lahko mirneje dihali.

Poklar polnil mrežo nekdanjega kluba

Koprčani so vodili z 19:15, na drugi strani je zadeval Poklar kot že dolgo ne. Piko na i je v 38. minuti dal Razgor in znižal zaostanek na dva gola (19:17). V teh trenutkih so veliko lažje zadevali štajerski gostje, medtem ko je Koper preživljal krizne minute. Ob šestem zadetku Nejca Poklarja 40. minuti je na semaforju pisalo 21:20.

Celje lovilo in ujelo

Potem ko je imel Koper na igrišču igralca manj (dva izključena, pri Celju en), so izgubili žogo v napadu, v protinapad je stekel Marguč in izsilil sedemmetrovko. To je suvereno izvedel Žvižej za 22:22 v 44. minuti. Moštvo pod vodstvom Mira Požuna je imelo priložnost za vodstvo, a zaradi napake v napadu izgubilo žogo. V igri pa je "pivovarje" držal v korak s Koprom Nejc Poklar, ki je zadeval kot za šalo. Goli so padali tudi na drugi strani in nobena izmed ekip si ni več priigrala prednosti. Celjani so ves čas lovili Koper, nikakor pa niso izkoristili kopico priložnosti za prevzem vodstva.

V 56. minuti je Lesjak branil dva koprska strela zapored, Celjani so poskušali organizirati napad, a je Stanić branil strel Poklarja in ostalo je pri 28:28. Pomemben zadetek je prispeval Sebastian Skube manj kot tri minute pred koncem. "Pivovarji" so dolgo pripravljali napad, nato pa iztržili najstrožjo kazen. Slednje pa Žvižej ni izkoristil pri izidu 29:28 in minuti do konca. Piko na i ob dramatični končnici je dal Milorad Krivokapič.

Sonce je tako močno posijalo nad koprskim moštvom, ki so le še streljaj stran od prve slovenske državne lovorike. V nedeljo lahko v svoje vitrine pospravijo tudi prvo evropsko, medtem ko so v tej sezoni že osvojili pokalni naslov.

Ne spreglejte