Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
11. 12. 2016,
11.15

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

1

Natisni članek

Francija Španija Allison Pineau rokomet

Nedelja, 11. 12. 2016, 11.15

6 let, 7 mesecev

Atraktiven zmagoviti zadetek

Šok v španskem taboru: nekdanja krimovka zaprla usta slovenskim krvnicam #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

1

Allison Pineau | Foto Reuters

Foto: Reuters

Predstavnice nežnejšega spola na evropskem prvenstvu v rokometu igrajo tekme drugega dela. Francozinje so v sosedskem obračunu zadale boleč udarec Špankam. V izdihljajih dvoboja so izkoristile njihovo napako in nepričakovano osvojile obe točki.

Na evropskem prvenstvu v rokometu, ki poteka na Švedskem, v drugem delu nastopa 12 najboljših ekip. Slovenija se je po visokem porazu s Španijo poslovila od tekmovanja, saj je v svoji skupini zasedla zadnje mesto. Zaostala je za Srbijo, Švedsko in Španijo, ki so se iz Stockholma preselile v Göteborg in nadaljevale turnir.

Španke, evropske krvnice izbrancev Uroša Bregarja, so se na dvoboju s Francijo znašle v odličnem položaju. Do konca dvoboja je bilo le še nekaj sekund, rezultat pa izenačen (22:22). Španke so se odločile za drzno potezo in vratarko zamenjale za igralko. Skušale so doseči zmagoviti gol in vpisati dve pomembni točki, a se jim je načrt izjalovil, saj so naredile napake.

Nepričakovano darilo, Španke še brez točk

Pineaujeva je letos na olimpijskih igrah v Riu osvojila srebrno medaljo. S Francijo je bila dvakrat druga na svetovnih prvenstvih. | Foto: Reuters Pineaujeva je letos na olimpijskih igrah v Riu osvojila srebrno medaljo. S Francijo je bila dvakrat druga na svetovnih prvenstvih. Foto: Reuters Tik pred piskom sirene, ki označuje konec dvoboja, je žogo dobila Francozinja Allison Pineau. 27-letna zvezdnica, ki so jo leta 2009 razglasili za najboljšo rokometašico na svetu, del kariere pa je prebila tudi v Ljubljani (od novembra 2014 do februarja 2015 je branila barve Krima), je izkoristila nepričakovano darilo. Z dolgim projektilom, ki je romal v prazno in nebranjeno mrežo, je poskrbela za dragoceno zmago.

"Vedela sem, da igrajo brez vratarke, in se odločila za strel," je po tekmi pojasnila junakinja dvoboja. Francozinje so si skočile v objem in proslavljale dve točki, Španke pa kar niso mogle verjeti, kaj so zapravile. Pineaujeva, ki v tej sezoni igra v Brestu, je bila z devetimi zadetki prva strelka dvoboja.

Vrstni red skupine 1 v drugem delu EP 2016:

1. Nemčija 3 tekme – 4 točke
2. Francija 3 – 4
3. Nizozemska 3 – 4
4. Švedska 3 – 3
5. Srbija 3 – 3
6. Španija 3 – 0

Ne spreglejte