Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 12. 2014,
22.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

rokomet Slovenija Švica Zürich kvalifikacije

Sreda, 3. 12. 2014, 22.02

8 let

Slovenske rokometašice v Zürichu uspešno čez prvo oviro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v današnji prvi tekmi prvega dela kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu na Danskem leta 2015 v Zürichu premagala Švico s 27:21 (16:10).

Slovenija je z odliko opravila prvi del naloge v Zürichu. Na kolena je položila domačo reprezentanco, do končnega cilja - zmage na tukajšnjem turnirju, ki ji junija prihodnje leto prinaša dodatni kvalifikacijski tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu - pa jo čakata še dve tekmi. V četrtek, 4. decembra, se bo pomerila z Grčijo, ki je danes izgubila proti Belorusiji s 25:29, v soboto, 6. decembra, pa še obračun z Belorusijo.

Izbranke slovenske selektorice Marte Bon so v prvem polčasu prikazale naravnost sijajno predstavo. Na krilih Neli Irman so si uvodoma hitro priigrale prednost štirih golov (5:1), domačo klop pa prisilile, da je zahtevala minuto odmora. A ta ni porušila njenega ritma, Slovenke so bile na igrišču še naprej "hitre, drzne in igrive". V 16. minuti so svojo prednost povišale na 8:3, najvišjo prednost pa so si priigrale v 24. minuti, ko so po zadetku Barbare Lazović povedle s 13:6.

Slovenke so v prvem polčasu prevladovale v vseh prvinah igre, v začetku drugega polčasa pa so se preveč sprostile. V 40. minuti so se jim Švicarke približale na štiri gole (17:13), le nekaj minut kasneje pa še bolj zadihale za ovratnik (19:16). V zadnji četrtini pa so izbranke Marte Bon vendarle zaigrale odgovorno, v 50. minuti so z golom najbolj učinkovite igralke dvoboja Lazovićeve gostiteljicam znova ušle na 22:16, lepo razliko v zadetkih pa zadržale do konca dvoboja.

V slovenski reprezentanci je bila najbolj učinkovita Barbara Lazović s sedmimi goli, Neli Irman in Alja Koren pa sta dosegli po štiri zadetke.

Ne spreglejte