Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
3. 4. 2016,
12.27

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Celje regionalna liga rokomet

Nedelja, 3. 4. 2016, 12.27

6 let, 6 mesecev

Slovenska kluba korak bližje regionalni ligi

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Foto: Seha

Kot je dejal predsednik regionalne rokometne lige Seha Mihajlo Mihajlovski, je izjemno veliko možnosti, da bosta tam nastopala tudi slovenska kluba.

To še ne pomeni, da bosta slovenski prvak in podprvak gotovo tudi nastopala v ligi. Soglasje morata namreč dati tako združenje rokometnih prvoligašev in skupščina Rokometne zveze Slovenije. Njeno predsedstvo je že prižgalo zeleno luč odhodu v to tekmovanje. Kot je dejal predsednik lige Mihajlo Mihajlovski, so možnosti, da bosta slovenska kluba v prihodnji sezoni nastopila v tekmovanju, 95-odstotne.

"Naš cilj je, da se liga Seha postopoma približuje bundesligi, da postane spoštovanja vredna, da se v regiji igra odličen, če že ne najboljši rokomet. Veseli smo, ker nas spremlja takšen velikan, kot je Gazprom. Imamo podoben način tekmovanja kot v ligi prvakov, velikih razlik ni. Morda smo celo bolje organizirani," je še dejal Mihajlovski.

Vodstvo lige Seha si tekmovanje zamišlja tudi s Celjem in Gorenjem. | Foto: Vodstvo lige Seha si tekmovanje zamišlja tudi s Celjem in Gorenjem.

Za prvaka Vardar in Veszprem

V ligi bo še vedno nastopalo deset klubov. Kateri točno, bo znano do konca maja. Seha je regionalna rokometna liga, v kateri sodeluje deset klubov iz sedmih držav. Generalni sponzor Gazprom je podaljšal pogodbo še do leta 2020.

Izjave, ki so povzete ali navedene v članku, najdete tudi v videu. O slovenskih klubih na 2:39.



Skupščina je potekala ob robu zaključnega turnirja tekmovanja, ki poteka v Varaždinu. Zvečer se bosta za zmago potegovala madžarski Veszprem in makedonski Vardar. Ta je do zdaj že dvakrat osvojil ligo, ki poteka peto sezono. Po enkrat sta zmagala Zagreb in Vardar.

Kaj bo z Madžari?

Ni še jasno, ali bo Veszprem še naprej igral v ligi. Madžari si sicer želijo štiri svoje ekipe, a to za Seho ne pride v poštev. Trenutno se zdi, da je Veszprem precej bližje odhodu kot obstanku, kar za moč in ugled lige ter obiskanost tekem ni najboljša novica. Veszprem je aktualni prvak Sehe in evropski podprvak. Ima izjemno navijaško zaledje, kar leto za letom potrjuje tudi na gostovanjih v Celju.

Zgodovina

Slovenski klubi, tedaj je bil v igri tudi Maribor, so bili pred dvema letoma že na pragu regionalne lige. Skupščina je že potrdila njihov odhod in spremembo ligaškega tekmovanja, a je vodstvi lige v zadnjem hipu spremenilo pogoje, ki jih slovenski trojček ni sprejel.

Glavni razlog za regionalno mamljivost so močni in privlačni tekmeci, kar je povezano z večjim obiskom, oboje pa s povečanim zanimanjem pokroviteljev. Po drugi strani pa liga prinaša tudi minuse, kar bil lahko bila na primer potovanja.
 

Ne spreglejte