Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 11. 2007,
19.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 26. 11. 2007, 19.22

8 let

Slovenija ostaja v igri za OI

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V petek zvečer bo slovenska rokometna reprezentanca v Oslu dobila nasprotnike na evropskem rokometnem prvenstvu na Norveškem. Naša reprezentanca je ohranila upanje za olimpijske igre v Pekingu.

Kot običajno bo štiri skupine s po štirimi udeleženci določil žreb, ki se bo odvil v petek 22. junija ob 20. uri v Oslu na Norveškem. Naslov prvakov Stare celine bo od 17. do 27. januarja branila Francija, ki si je nastop zagotovila neposredno, prav tako kot organizatorka tekmovanja Norveška ter ekipe na mestih od 2. do 6. na zadnjem EP v Švici – Španija, Danska, Hrvaška, Nemčija, Rusija.

Preko kvalifikacij pa so se poleg Slovenije uspešno prebile Poljska, Madžarska, Slovaška, Češka, Belorusija, Švedska, Črna gora in Islandija.

Slovenska reprezentanca je uvrščena v drugi kakovostni boben skupaj z Nemčijo, Rusijo ter Islandijo. V Oslu bodo najprej žrebali iz četrtega bobna, nato iz drugega, sledil bo tretji boben, nato si bo organizatorka tekmovanja – Norveška – lahko izbrala skupino, na koncu pa bodo razdeljene preostale države iz tretjega bobna. Prvenstvo prihodnje leto januarja bo potekalo v petih mestih – Drammnu, Stavangerju, Bergenu, Trondheimu ter Lillehammerju.

Osmo mesto dovolj za kvalifikacije?

Z uvrstitvijo na EP pa so Kasim Kamenica in njegovi izbranci ohranili tudi upanje za nastop na poletnih olimpijskih igrah v Pekingu. Tja so neposredno uvrščeni Nemci kot svetovni prvaki, pravico nastopa bodo imeli evropski prvaki ter prvaki ostalih kontinentov.

Dodatne kvalifikacije na turnirjih za OI (za evropska mesta) pa so si že zagotovile tudi reprezentance od 2. do 8. na preteklem SP – Poljska, Danska, Francija - te bodo tudi gostile turnirje ter Hrvaška, Rusija in Španija. V kvalifikacije pa vodita dve mesti z EP – in sicer tisti dve najboljši reprezentanci, ki še nista na kvlifikacijskem turnirju. To pomeni, da mora biti Slovenija boljša od Srbije ali Islandije, Norveške, Slovaške, Madžarske, Belorusije, Portugalske/Črne gore in Češke. Mesto dejansko ni pomembno, le da se EP konča višje kot zgoraj omenjene države.

Ne spreglejte