Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
9. 6. 2017,
20.16

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

Natisni članek

Veselin Vujović Borut Mačkovšek slovenska rokometna reprezentanca

Petek, 9. 6. 2017, 20.16

6 let, 7 mesecev

Po tekmi med Slovenijo in Črno goro

Slovenci z novim kapetanom Mačkovškom še drugič visoko ugnali Črno goro

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93
slovenija črna gora | Foto Slavko Kolar

Foto: Slavko Kolar

Slovenska rokometna reprezentanca je odigrala še drugo pripravljalno tekmo pred odločilnima srečanjema za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2018. V Šmartnu pri Litiji je bila od Črne gore še drugič boljša, tokrat s 33:24 (15:12)

Tekmi s Švico (14. junij, Schaffhausen) in Portugalsko (17. junij, Koper) bosta odločili o tem, ali se bo tretja reprezentanca sveta sploh uvrstila na evropsko prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Hrvaška. Ob spodleteli uvrstitvi bi bila športna škoda ogromna. Zgodovina uči, kako poletno slovenske ekipe igrajo, ko jih v okolici spremlja vojska navijačev.

Skrbi Veselinu Vujoviću povzročajo številne poškodbe, zato sta bili tekmi s Črno goro dobrodošel poligon za nove obraze in vzpostavljanje njihove kemije s starimi znanci izbrane vrste. Ne glede na zdesetkanost obeh zasedb je vtis po zmagah s Črno goro vsekakor pozitiven. V Škofji Loki je Slovenija slavila za 14, v Šmartnu pri Litiji pa za devet golov.


Nejc Cehte in Saša Barišić sta zadela po petkrat. Klemen Ferlin je imel devet obramb. Pri gostih je Vladan Lipovina dosegel šest golov. Nikola Matović je imel pet obramb. Ob vseh odsotnostih je kapetansko vlogo dobil Borut Mačkovšek. Od novincev sta največ pokazala Saša Barišić in Patrik Leban. Tako da ima selektor po eni strani zdaj sladke skrbi.

 

Kdo in kaj je Šmartno?

slovenija črna gora | Foto: Slavko Kolar Foto: Slavko Kolar V Šmartnu pri Litiji se rokomet igra že več kot 50 let. Po šestih letih se je klub v lanski sezoni spet prebil med prvoligaše, kamor se podaja v družbi ljubljanskega Slovana, ki je bil drugi. Šmarčani so osvojili prvo mesto.

Pred desetletji je klub gostoval v Litiji, ob izgradnji dvorane Pungrt pred devetimi leti pa se je spet vrnil domov.

V Šmartnu stavijo skoraj izključno na domače fante. V klubu imajo 120 otrok, za katere skrbi osem trenerjev.

Odločen začetek in odličen Ferlin

V nasprotju s škofjeloško tekmo je Slovenija v tekmo vstopila odločno. V manj kot štirih minutah je sedmerica Klemen Ferlin, Matic Verdinek, Saša Barišić, Miha Zarabec, ki ga je v obrambi zamenjal Borut Mačkovšek, Žiga Mlakar, Gašper Marguč in Blaž Blagotinšek, ki tudi v napadu deluje zelo samozavestno, povedla s 4:1. Odlični Ferlin je do odmora ustavil devet žog.

Prijateljske tekme morajo biti v vsakem primeru hitro pozabljene. | Foto: Slavko Kolar Prijateljske tekme morajo biti v vsakem primeru hitro pozabljene. Foto: Slavko Kolar
Presenetil je Nejc Cehte s štirimi goli iz prav toliko poskusov v prvem polčasu. Zanesljivo je igral povratnik po šestih letih Saša Barišić Jaman. Priložnost je Vujović ponudil tudi drugim in poleg obrambe 6-0 preizkusil tudi 5-1 z Verdinkom na konici.

Kdo ni igral in kdo manjka?

Tokrat je Vujović na tribuni pustil Maria Šoštariča, Matevža Skoka, Mateja Gabra in Davida Miklavčiča. Na poti iz Nemčije oziroma Francije sta kapetan Marko Bezjak in Jure Dolenec.

Poškodovani so Vid Kavtičnik, Vid Poteko, Dean Bombač, Darko Cingesar, Nik Henigman, Primož Prošt. Iz osebnih razlogov sta sodelovanje odpovedala Staš Skube in Miha Žvižej. Popolnoma zdravi niso niti Janc, Šoštarič, Mačkovšek in Gaber.

Borut Mačkovšek je prvo tekmo odigral kot slovenski kapetan. Kljub bolečemu komolcu. | Foto: Slavko Kolar Borut Mačkovšek je prvo tekmo odigral kot slovenski kapetan. Kljub bolečemu komolcu. Foto: Slavko Kolar

Že na plus deset

V drugem delu so na igrišče prišli še živahni Patrik Leban, njegov dozdajšnji soigralec Jan Grebenc, Tilen Kodrin in Igor Žabić. Slovenija ni spuščala tempa, Črnogorcem je začelo zmanjkovati moči. Razlika je osem minut pred koncem ob razpoloženem Urhu Kastelicu segla že do desetih golov. Cehtreta je na desnem zunanjem dobro zamenjal Žiga Mlakar.

Polna dvorana Pungrt pa je z veseljem zaploskala zanesljivi slovenski zmagi. A kot je po srečanju dejal Gašper Marguč - pomembno je, kaj prihaja. Pravi bo treba biti proti Švici in Portugalski. Naj Črna gora ne bo slepilo.

Slovenija : Črna gora 33:24 (15:12)

Dvorana Pungrt, 800 gledalcev, sodnika: Žibret in Majer (oba Slovenija)

Slovenija: Ferlin (9 obramb - 1 x 7-m), Kastelic (5 obramb); Blagotinšek 3, Verdinek 2, Marguč 3 (2), Janc 2 (1), Potočnik, Cehte 5, Kodrin 1, Barišić Jaman 5, Grebenc 3, Zarabec 1, Žabič 1, Mačkovšek 2, Mlakar 3, Leban 2

Črna gora: Mijušković (3 obrambe - 1 x 7-m), Matović (5 obramb - 1 x 7-m), Campar, Simović, Perišić, Popović 1, Marković, Radović, Vujović 3 (2), Andjelić 3, Grbović 4, Lipovina 6, Vukičević 4, Božović 2, Lasica 1, Radojević

Sedemmetrovke: Slovenija 5 (3), Črna gora 3 (2)
Izključitve: Slovenija 8, Črna gora 6 minut
Rdeči karton: /.
 

 



 

Ne spreglejte