Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
27. 3. 2017,
20.58

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

liga prvakov Gašper Marguč Jure Dolenec Dean Bombač

Ponedeljek, 27. 3. 2017, 20.58

6 let, 6 mesecev

Prva tekme osmine finala v ligi prvakov

Slovenci blesteli, Dean Bombač zabil redko videni gol

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
dean bombač kielce | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Kar nekaj slovenskih rokometašev je na debelo podčrtalo svoje ime na prvih tekmah osmine finala v ligi prvakov. Montpellier je presenetljivo ugnal Kielce, Veszprem pa le za gol Zagreb.

Kar 17 slovenskih igralcev se bojuje za vstopnico v četrtfinale lige prvakov. Uroš Zorman in Dean Bombač Francije nista zapuščala židane volje, saj je Montpellier z izjemno igro izjemno presenetljivo premagal evropske prvake Kielce s 33:28. A Poljaki so nadoknadili tudi že višje zaostanke.

Vseeno si bo Bombač tekmo zapomnil tudi po spektakularnem golu, sodnika sta ga priznala, ki ga je dosegel ob koncu prvega polčasa iz protinapada, obrnjen s hrbtom proti vratom Montpelliera. Še eno vrhunsko predstavo zanj je pokazal Jure Dolenec, ki ga v zadnjih tednih krasi žlahtna forma. Izbran je bil za najboljšega desnega zunanjega spodnjega doma lige prvakov, pred kratkim je v francoskem prvenstvu Aixu nasul 14 golov, zdaj pa Kielcam osem.

Gašper Marguč je bil med najboljšimi pri Veszpremu. | Foto: Reuters Gašper Marguč je bil med najboljšimi pri Veszpremu. Foto: Reuters

Bombačev zadetek je bil razglašen za najlepšega te stopnje tekmovanja. Gašper Marguč pa je v Zagrebu zabil drugi najspektakularnejši gol. Celjan je bil med tistimi, ki so pomagali obraniti vsaj minimalno zmago Veszprema, čeprav so Madžari vodili že za pet golov. Za svoj četrti zadetek je bil Marguč po (nevarnim) prekrškom, a je v svojem slogu prefinjeno le spravil za hrbet Ivana Stevanovića.

Oče in mama Staša in Sebastiana Skubeta sta bila v nedeljo v manjši zagati, saj sta se brata pomerila med sabo na Danskem. V prvem polčasu je šlo izvrstno Silkebirgu, ki je dobil le osem golov, v drugem 18, Pick pa si je zagotovil zmago za optimizem pred povratno tekmo. Za osvežitev: parov je šest, saj sta Barcelona in Vardar kot zmagovalca skupin A in B že uvrščena v četrtfinale.

Ne spreglejte