Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 1. 2018,
13.34

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

Urh Kastelic Nejc Cehte Patrik Leban Veselin Vujović slovenska rokometna reprezentanca EP Hrvaška 2018

Sobota, 20. 1. 2018, 13.34

6 let, 2 meseca

Spremembe v reprezentanci

V nadaljevanju EP nov vratar, zamenjava tudi na zunanjem položaju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88
urh kastelic | Foto Slavko Kolar

Foto: Slavko Kolar

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v poznih dopoldanskih urah opravila edini današnji trening, na njem pa je selektor Veselin Vujović dejal, da bo v nadaljevanju evropskega prvenstva na Hrvaškem priložnost za dokazovanje dobil vratar Urh Kastelic, morda tudi zunanja igralca Nejc Cehte ali Patrik Leban.

Slovenski rokometaši so današnji edini trening opravili kar v športni dvorani v Svetem Martinu ob Muri, kjer je nastanjena v času drugega dela evropskega prvenstva na Hrvaškem in je malo manj kot uro vožnje oddaljen od Varaždina.

"Gotovo bom opravil zamenjavo. Kot trener si ne smem dovoliti, da ne bi priložnosti dobil eden najbolj nadarjenih vratarjev, kar Kastelic nedvomno je. Eno zamenjavo bom opravil tudi na zunanjem položaju, kandidata sta Nejc Cehte ali Patrik Leban. Končne odločitve o tem še nisem sprejel, v vsakem primeru pa si prav vsi zaslužijo nastopa na zaključnem turnirju," je v zvezi s tem dejal Vujović.

"Prave sposobnosti igralca spoznate šele, ko zaigra za reprezentanco. So različni tipi igralcev, ki v klubih igrajo fantastično, v reprezentanci slabo ali pa je slika povsem obratna. Upam, da bodo novi igralci znali prevzeti odgovornost na svoja ramena," je dodal Vujović.

Kastelic je bil član slovenske izbrane vrste na lanskem svetovnem prvenstvu v Franciji, kjer je Slovenija osvojila odličje bronastega leska. Visokorasli vratar hrvaškega Zagreba je tedaj branil na uvodnih treh tekmah proti Angoli, Islandiji in Makedoniji, nato pa svoje mesto prepustil izkušenejšemu Urbanu Lesjaku.

"Polfinale je močno oddaljeno, tekma za peto mesto pa nam lahko prinese neposredno uvrstitev na svetovno prvenstvo prihodnje leto na Danskem in v Nemčiji, kar pa tudi ni tako slabo." | Foto: Urban Urbanc/Sportida "Polfinale je močno oddaljeno, tekma za peto mesto pa nam lahko prinese neposredno uvrstitev na svetovno prvenstvo prihodnje leto na Danskem in v Nemčiji, kar pa tudi ni tako slabo." Foto: Urban Urbanc/Sportida

Tekma za peto mesto lahko prinese veliko

"Obe naslednji tekmi v Varaždinu bo potrebno zmagati zavoljo čim boljše končne uvrstitve na zaključnem turnirju. Polfinale je močno oddaljeno, tekma za peto mesto pa nam lahko prinese neposredno uvrstitev na svetovno prvenstvo prihodnje leto na Danskem in v Nemčiji, kar pa tudi ni tako slabo. Tekmi zagotovo ne bosta lahki, predvsem Španci bodo igrali na zmago, mi pa bomo naredili vse, da jim podremo načrte," je dejal Kastelic.

Zadnji slovensko-španski obračun na lanskem SP v Franciji se je končal z zanesljivim zmagoslavjem Španije s 36:26. "Tedaj so nam Španci zares očitali pravo rokometno lekcijo, a upam, da se jim bomo oddolžili v Varaždinu," je še na koncu dodal Kastelic.

Ne spreglejte