Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 9. 2016,
22.18

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

rokomet Celje Pivovarna Laško

Petek, 2. 9. 2016, 22.18

6 let, 6 mesecev

Slavnostna akademija v čast 70. obletnice rokometa v Celju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Celje Pivovarna Laško rokomet | Foto Celje PL

Foto: Celje PL

V celjskem Narodnem domu je bila danes slavnostna akademija ob 70. obletnici organiziranega rokometa v Celju. Povabljeni gosti so se sprehodili skozi čas in obudili številne spomine na uspehe in dosežke celjskega kluba ter seveda posameznike in ekipe, ki je spisala eno najlepših zgodb v zgodovini ekipnega športa na Slovenskem.

Biografija celjskega rokometnega kluba je zares osupljiva, najbolj uspešne trenutke pa je na mednarodni sceni doživel leta 2004, ko je slavil v evropski ligi prvakov in osvojil evropski superpokal. Med drugim je tudi šestkrat nastopil v polfinalu najbolj imenitnega klubskega tekmovanja na evropskih tleh, na domačem prizorišču pa je 20-krat slavil v državnem in 19-krat v pokalnem tekmovanju.

Celjani so vitrine v domačih tekmovanjih obogatili z 20 naslovi državnih prvakov in 19 naslovi  pokalnih. | Foto: Celje PL Celjani so vitrine v domačih tekmovanjih obogatili z 20 naslovi državnih prvakov in 19 naslovi pokalnih. Foto: Celje PL

Ob praznovanju lepega jubileja so na Trgu celjskih knezov že odprli začasno fotografsko razstavo ob 70-letnici rokometa v Celju in delovanja Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško. Razstava, naslovljena z navijaškim geslom Cele, Cele, je nastala na pobudo RK CPL, ki se je v začetku leta obrnil na Muzej novejše zgodovine Celje in mu zaupal pripravo razstave, zunanja panojska razstava pa bo na ogled do konca septembra.

V soboto prihaja Veszprem

Najbolj zabaven del se obeta v soboto, krona vsega pa bo tekma - v okviru regionalne lige Seha - med Celjem Pivovarno Laško in velikanom evropskega rokometa iz madžarskega Veszprema, ki se bo začela ob 20. uri. Za finaliste letošnje lige prvakov igrajo številni nekdanji igralci Celja, barve tega kluba pa zastopajo tudi trije otroci celjskega kluba: Dragan Gajić, Gašper Marguč in Blaž Blagotinšek.

Od 15. ure dalje se obeta program z "delovnim naslovom" Rokomet in Rock'n'roll, na njem pa bodo nastopili Mambo Kings, San Di Ego ter Šank Rock. Ta je zadolžen tudi za premierno predstavitev nove himne RK Celje Pivovarna Laško.

Ne spreglejte