Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
3. 2. 2014,
12.11

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sergeja Stefanišin Krim rokomet liga prvakinj Larvik

Ponedeljek, 3. 2. 2014, 12.11

8 let, 1 mesec

Sergeja Stefanišin, vratarka z neomejenim rokom trajanja

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Junakinja iz prve vrste pri zmagi rokometašic Krima nad Larvikom, lanskim finalistom lige prvakinj, je bila kapetanka in najstarejša igralka, vratarka Sergeja Stefanišin.

Ne glede na to, ali tekmo presedi na klopi ali pa je junakinja, kot proti Larviku, vratarka Sergeja Stefanišin vselej pošilja močne vibracije pozitivne energije. Po količini te se zdi, kot da je večna mladenka. V enem od pogovorov pred dobrim letom je navrgla, da bo morda igrala do petdesetega leta. Šala? Kdo ve …

Tako v osebnostnem kot v rokometnem smislu 39-letnica deluje, kot da ima neomejen rok trajanja. Najnovejši dokaz za to je zadnja tekma z Larvikom, ki so jo v drugem delu sezone zdesetkane krimovke dobile, prejele pa le 18 golov. Stefanišinova je ustavila dvajset žog, za kar ni pozabila zaploskati svoji obrambi.

"Vsaka ve, kaj je njena naloga. Če jih vse izpolnjujemo dosledno, potem se zgodi takšna tekma. Če pa se igralke obremenjujemo s tem, kaj je naredila druga, potem rezultata ni," je jasna Serdža, ki je imela s tribune glasno spodbudo poškodovane Jelene Grubišić. Tudi sicer zaradi svojega staža v klubu, kjer je že 12. sezono, ter tudi v širši okolici nosi vzdevek Mama.

Krim je pred tedni ostal brez štirih igralk, nekoliko zamujajo tudi plače, kapetanka pa poudarja moč garderobe: "Težave … Težave so bile vedno. Težave so tudi, ko je denar. V garderobi punce nikdar nismo imele težav. Družile smo se, pomagale druga drugi, to je bistvo vsega. Seveda ti ni vseeno, se te dotakne. Vemo, kaj je naša naloga. Proti Larviku smo to igralke pokazale na najboljši mogoči način. Trdo smo trenirale, škoda bi bilo to vreči stran. Edino z zmagami in rezultati lahko kaj naredimo."

Po prvem krogu glavnega dela lige prvakinj je Krim na vrhu lestvice, saj sta Györ in Budućnost remizirala. Naslednji izziv pa Ljubljančanke čaka v Podgorici.

Ne spreglejte