Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 10. 2008,
12.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 1. 10. 2008, 12.54

8 let

Ruska reprezentanca v malem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ruski rokometni državni prvak v domovini nima resnega konkurenta, ki bi ogrozil njegovo prevlado. Na klopi Čehovskih medvedom sedi legendarni Vladimir Maksimov, ki ima na voljo reprezentanco v malem.

Čehovski medvedi, ki so v preteklosti nastopali pod imenom CSKA Moskva, zadnjih sedem sezon nimajo resnega tekmeca v ruskem prvenstvu, saj so v prav toliko sezonah vedno osvojili naslov državnega prvaka. V evropskih tekmovanjih pa so se proslavili v sezoni 1987/88, ko so osvojili evropsko krono.

S slovenskimi ekipami 50-odstoten izkupiček

V minuli sezoni so v ligi prvakov prišli v glavni del tekmovanja, kjer so osvojili drugo mesto, kar pa po lanskem sistemu ni bilo dovolj za preboj v nadaljevanje. Prvi v skupini je bil Kiel, za ruskim prvakom pa sta se uvrstila Ademar Leon in Ivry. V prvem delu skupinskega tekmovanja so v konkurenci Hamburga, Zaporožja in Viborga osvojil drugo mesto.

Z rusko reprezentanco v malem imajo kar nekaj izkušenj tudi slovenske ekipe. V tekmovalni sezoni 2001/02 so se z njimi pomerili pivovarji in jih dvakrat premagali, leto kasneje pa so Prule proti njim slavile zmago v Tivoliju, na gostovanju pa klonile. V sezoni 2004/05 so igrali v isti skupini kot Gorenje Velenje in ga na obeh tekmah tudi premagali. V pokalih Evropske rokometne zveze redno nastopajo, uvrstili so se v osmino finala pokala pokalnih zmagovalcev ter večkrat med 16 najboljših v pokalu EHF, kjer so enkrat celo igrali za finale, a jih je ugnal nemški Flensburg.

V idealni sedmerki le igralci Čehovskih medvedov

Kot že omenjeno trenersko palico v rokah drži 62-letni Vladimir Maksimov, ki je marsikatero lovoriko osvojil kot igralec. Na razpolago ima visok proračun, zato ne čudi, da si lahko privošči toliko ruskih reprezentantov. Strateg na klopi Čehovskih medvedov veliko menja in zahteva hitro igro. Nasprotnim ekipam velik problem predstavlja tudi visoka ruska obramba.

Zanimivo je, da so se v idealni sedmerki minulega prvenstva znašli sami igralci Čehovskih medvedov, in sicer vratar Oleg Grams, levo krilo Timur Dibirov, levi zunanji Aleksej Kamanin, organizator igre Vitalij Ivanov, desni zunanji Konstantin Igropulo, desno krilo Dimitrij Kovalev in krožni napadalec Mihail Čipurin. Slednji je sicer poškodovan, vendar ga odlično nadomešča Aleksander Černoivanov. Ne smemo pa pozabiti tudi na "bombarderja" Alekseja Rastvorceva.

Ne spreglejte