Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
5. 3. 2017,
19.07

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Pokal EHF RK Ribnica

Nedelja, 5. 3. 2017, 19.07

6 let, 6 mesecev

Pokal EHF, 3. krog

Zadnja četrtina tekme pokopala upe na presenečenje Ribnice

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
ribnica st raphael | Foto L. G.

Foto: L. G.

Rokometaši Rika Ribnice so v današnji tekmi tretjega kroga skupinskega dela evropskega pokala EHF v Ljubljani izgubili proti francoskemu Saint-Raphaelu s 24:31 (12:15).

St. Raphael ni "kar neka" ekipa, ampak trenutno tretja zasedba francoskega prvenstva, le za Parizom in Nantesom. V zadnjih letih je vselej nekje v okolici vrha, lani je bila celo podprvak. Zanjo je med drugim igral tudi odlični španski reprezentant, nekdanji kreator igre Barcelone Dani Sarmiento. Vseeno so se morali Francozi na Kodeljevem, kamor se je zatekla Ribnica, krepko potruditi za zmago.

Trener Ribnice Robert Beguš o tekmi:

"Zgrešene priložnosti v napadu so nas drago stale. V končnici smo tvegali, saj ni razlike med porazom s štirimi in sedmimi goli. Želeli smo zmagati, a nekaj žog smo gostom podali praktično v roke, da so zadeli na prazen gol. Kar je, je. Porazi so nam načeli samozavest, a bili smo že v težjih položajih in izvlekli se bomo tudi iz tega."

Dolenjci so večino tekme spet igrali odločno in čvrsto, a presodila je kakovost. St. Raphael je v prvem polčasu trikrat vodil za štiri gole, za kaj več je Ribnica zapravila preveč "zicerjev". Razpoložen je bil prekaljeni gostujoči vratar Slaviša Djukanović, v napadu pa je imel Romun Alexandru Simicu strel 5/5. Z zavzeto igro se je tretjeuvrščena ekipa lanske slovenske lige v drugem polčasu vrnila v igro, trikrat prednost znižala le za gol in imela napad za izenačenje. Ta se je končal s prekrškom v napadu, nato pa je šlo za Ribničane vse le še navzdol.

Brez nagrade za tveganje

V drugem polčasu prebujeni Nik Henigman je imel premalo pomoči v napadu. Gostje so pogumno igrali na krožnega napadalca, Dolenjcem to ni uspevalo najboljše. Tveganje z igro brez vratarja se ni obneslo. Tehnične napake, zapravljena sedemmetrovka, odlični Djukanović in tudi kakšna sumljiva sodniška odločitev so bili razlogi za francosko prednost sedmih golov, ki glede na potek tekme ni realna, je pa dejstvo. Končni rezultat je bil 31:24. Ribniška ekipa bo v prihodnjem krogu v soboto, 11. marca, gostovala pri istem tekmecu.

Ribničani so na tretji evropski tekmi doživeli tretji poraz. | Foto: L. G. Ribničani so na tretji evropski tekmi doživeli tretji poraz. Foto: L. G.

Kot v dobrih (prulskih) časih

Lepo poglavje tekme so bili izjemno glasni navijači. Zbralo se jih je kakih 1.500. Odlični poznavalci rokometne kronologije pravijo, da jih na moškem rokometu na Kodeljevem ni bilo toliko vse od (zlatih) časov Prul, ki so pokojne že več kot desetletje. To je bil tretji evropski poraz in šesti na zadnjih sedmih tekmah, če prištejemo državno prvenstvo. Nekatere so doživeli proti realno veliko močnejšim ekipam, drugi so bili tesni, a dejstvo je, da Ribnica ni enaka ekipa kot jeseni.

Pokal EHF, skupinski del, 3. krog:

Nedelja, 5. marec:
Riko Ribnica : St. Raphael 24:31 (12:15)
Henigman 4, Fink, Nosan, Pucelj in Grebenc po 3, Klarič (6 obramb); Caucheteux 9, Sarmiento 7, Simicu 6, Djukanović (11 obramb - 1 x 7-m)

Lestvica:
1. Berlin 3 tekme - 6 točk:
2. Gog Gudme 3 - 4
3. St. Raphael  3 - 2
4. Riko Ribnica 3 - 0
Ne spreglejte