Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 4. 2016,
16.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

MRK Krka mladinci rokomet

Ponedeljek, 25. 4. 2016, 16.09

6 let, 6 mesecev

Mladinci Krke so postali državni prvaki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
krka | Foto MRK Krka/Renata Pršina Jug

Foto: MRK Krka/Renata Pršina Jug

Novomeški rokometaši so tri kroge pred koncem prvenstva prvič v zgodovini kluba postali državni prvaki med mladinci.

Z zmago na lokalnem derbiju s Trimom so si rokometaši Krke zagotovili naslov državnih prvakov med mladinci. Tri kroge pred koncem imajo pred Koprčani, ki so drugi, sedem točk prednosti. Na 19 tekmah so krkaši doživeli le en remi in en poraz.

Tako so Novomeščani, ki jim je v članskem prvenstvu nekaj zmanjkalo za uvrstitev v končnico, nadgradili odlično delo z mladimi rokometaši. V lanski sezoni so v seštevku rezultatov vseh mladinskih selekcij zaostali le za Celjem.

"Verjeli so vase"

"Vesel sem tega rezultata, ki je plod celoletnega dela. Kljub pogojem, ki jih ima mladinska ekipa – zaradi prostorske stiske v dvorani nam v tej sezoni ni uspelo dobiti termina. Ti fantje, ki so se podpisali pod naslov državnih prvakov, so od samega začetka verjeli vase in dokazali, da so iz pravega testa," je razlagal trener Samo Jug.

"V ekipi, ki je skoraj v celoti sestavljena iz domačih igralcev, imamo nekaj izjemnih posameznikov in ponosen sem, da je ves njihov trud s tem naslovom poplačan. Še bolj pa me veseli dejstvo, da so mladinci Krke v močni konkurenci dvanajstih klubov v prvi mladinski ligi prvič v zgodovini kluba na pošten način osvojili zasluženi naslov. Za ves trud, delo, poslušnost in disciplino se fantom zahvaljujem, ponosen pa sem tudi na navijače, ki so nam zvesto stali ob strani," je za klubsko spletno stran po osvojitvi lovorike še povedal trener. Krka je tako na mladinskem prestolu nasledila ljubljanskega Slovana.

Samo Jug na rokah svojih igralcev. | Foto: MRK Krka/Renata Pršina Jug Samo Jug na rokah svojih igralcev. Foto: MRK Krka/Renata Pršina Jug

Kdo so novi mladinski prvaki:

Žan Kovačič, Klemen Nunčič, Blaž Brajer, Kristjan Pršina, Damjan Kesič, Primož Furdi, Dino Rašo, Leon Rašo, Jaka Jakše, David Kovačič, Grega Okleščen, Miha Jančar, Jan Bevec in Nejc Udovč

Trener: Samo Jug, vodja ekipe: Gregor Šuštaršič

Ne spreglejte