Rokomet je v Londonu pustil velik pečat

Podobno kot mnogim je igre tridesete olimpijade v Londonu za fantastične in več kot uspešne označil tudi predsednik Svetovne rokometne zveze Hassan Moustafa.
Rokomet je v Londonu pustil velik pečat

Po olimpijskem rokometnem turnirju so zagotovo najbolj zadovoljni Francozi in Norvežanke. Oboji so ubranili naslova olimpijskih prvakov iz Pekinga – Francozi v moški, Norvežanke v ženski konkurenci. Lepe besede pa prihajajo tudi iz ust Hassana Moustafe, predsednika Svetovne rokometne zveze. "Olimpijske igre so bile fantastične, k čemur je veliko pripomogel rokomet. Na obračunih smo bili priča polnim dvoranam in vrhunskemu občinstvu. Ljudje so o rokometu govorili povsod, bodisi na podzemni železnici, v olimpijskem parku ali na ulicah," športni festival v znamenju petih krogov opiše Egipčan, ki si bo London 2012 zapomnil predvsem po navijačih. "Prav neverjetno je, da so bile dvorane razprodane. Že jutranji obračuni so bili izjemno obiskani. Tudi med domačimi navijači je vladalo zelo dobro vzdušje, čeprav se je vedelo, da Velika Britanija nima nobenih možnosti." Na krovni zvezi pa poleg navijačev hvalijo tudi druge akterje. "Nekaj analiz smo že opravili. Potrdim lahko, da je bil rokometni turnir na višji ravni od tistega izpred štirih let v Pekingu. Pohvale zadevajo tako igralce kot sodnike. Na zvezi smo z igrami popolnima zadovoljni," pravi Moustafa.

Preimenovali bodo dvorano

Skupinski del turnirja je bil odigran v dvorani Cooper Box, ki sprejme 8.000 gledalcev in se bo po besedah Moustafe preimenovala v rokometno areno. "Ker rokomet v Veliki Britaniji ne velja za priljubljenega, smo pristali na igranje v dvorani z 8.000 sedeži. V zameno so nam obljubili, da bodo po igrah Cooper Box preimenovali v rokometno areno." Za zaključne boje pa so se rokometaši "preselili" v košarkarsko areno, ki sprejme 12.000 ljudi in je prav tako pokala po šivih. "Na naslednjih olimpijskih igrah bo rokomet potreboval mnogo večjo dvorano." Pa bo dvotedenska priljubljenost rokometa na Otoku imela trajnostni učinek? Moustafa pravi, da ja. "Razvoja rokometa v Veliki Britaniji si želimo vsi. Z evropsko rokometno zvezo bomo pripravili poseben program, namenjen prav temu. Upamo, da bodo olimpijske igre dober temelj za porast priljubljenosti tega športa tudi na Otoku."

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano