Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
27. 1. 2013,
21.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

rokomet Valero Rivera

Nedelja, 27. 1. 2013, 21.08

8 let

Rivera med solzami, ogorčenjem in komplimenti Sloveniji

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Danski selektor Ulrik Wilbek se po porazu svoje ekipe proti Španiji v finalu svetovnega prvenstva ni pojavil na tiskovni konferenci. Španca sta znova pohvalila tudi Slovenijo.

Valero Rivera, španski selektor, je na tiskovni konferenci po finalni zmagi nad Dansko v nekem trenutku komaj zadržaval solze. Svetovni prvak je postal v domačem mestu, pred družino in prijatelji. Ni pozabil pohvaliti svojih tokratnih tekmecev, Hrvaške in tudi Slovenije za prikazane igre na turnirju. Vseeno ap je okrcal danskega trenerja Ulrika Wilbeka, ki je na tiskovno konferenco poslal svojega pomočnika. ''Zelo sem razočaran, da se Wilbek ni pojavil tukaj. Proti Danski smo izgubili štirikrat zapored, a sem vselej prišel pred novinarje. Mislim, da ta poteza ni vredna IHF trenerja leta. Meni so se uresničile sanje. Bolj srečnega konca ne bi mogli napraviti niti v Holywoodu. Hvala vsem igralcem za trdo delo v zadnjih letih, tudi tistim, ki jih ni bilo zraven, Raulu Entrerriosu, Christianu Ugaldeju in Joseju Hombradosu. Resnično bi se rad zahvalil kapetanu Albertu Entrerriosu za njegov povratek v reprezentanco. Reprezentančno kariero končuje tako, kot si je zaslužil. Žal z njim na igrišču ni bilo brata Raula. Želim mu čestitati za izjemno kariero in visoke športne vrednote. Ta tekma je bila drugačna od vseh v moji karieri in od vseh finalov. Neverjetno je bilo igrati v polni dvorani,'' je celo paleto čustev predstavil španski selektor.

Kapetan Alberto Entrerrios pri 36 letih sklepa reprezentančno pot. ''Danes je zame res poseben, srečen dan, zadnja reprezentančna tekma. Hvala soigralcem, družini in prijateljem. Čestitam Danski, Hrvaški in Sloveniji, ki je odigrala izvrsten turnir,'' ni pozabil na polfinalno tekmo s Slovenijo zunanji igralec Nantesa.

V nehvaležni vlogi je bil Wilbekov odposlanec in pomočnik Finn Jensen: ''Zelo smo razočarani nad porazom in tem, kako visok je bil. Izjemno pa smo zadovoljni s srebrno kolajno in osmimi zmagami na svetovnem prvenstvu. Čestital bi Španiji, ki je turnir odigrala fantastično.''

Ne spreglejte