Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 10. 2010,
21.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Saša Barišić-Jaman Blaž Vončina Aleš Pajovič

Ponedeljek, 4. 10. 2010, 21.00

8 let

Razpoloženi slovenski legionarji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski rokometni legionarji so minuli teden znova pokazali, da niso od muh, strelsko pa so se najbolj izkazali Saša Barišić-Jaman, Nenad Bilbija in Jure Natek.

V španski ligi Asobal je bil odigran 4. krog, v katerem so svoje delo opravili tudi slovenski rokometaši. S šestimi zadetki se je pri Valladolidu izkazal Nenad Bilbija, njegova ekipa pa je ne gostovanju pri Antequeri zabeležila visoko zmago. Dveh točk sta se veselila tudi Praznik in Lorger v dresu Naturhouse La Rioje. K zmagi proti Torrevieji je Rok Praznik prispeval štiri gole in bil tudi enkrat izključen, Gregor Lorger pa je v statistiko vpisal tri obrambe. Rezultatsko manj uspešna sta bila Vončina in Backovič, saj je Arrate Blaža Vončine pred domačo publiko moral priznati premoč Ademar Leonu, pa čeprav je nasprotnikom ubranil 11 strelov, od tega eno sedemmetrovko. Puerto Sagundo, pri katerem se Ognjen Backovič ni vpisal med strelce, je izgubil proti San Antoniu.

Rokometaši v nemški Bundesligi so imeli na sporedu 6. krog. Melsungen, pri katerem ima trenersko taktirko v roki Matjaž Tominec, znova ni prišla do zmage, a proti aktualnim nemškim prvakom iz Kiela dveh točk tudi ni bilo pričakovati. Poraz je zabeležil tudi Jure Natek z Magdeburgom. Na gostovanju pri Gummersbachu je Natek zabil petkrat, bil pa je tudi dvakrat izključen za dve minuti.

Zmage na Danskem, Poljskem in Hrvaškem

Silkeborg Prošta in Kozomare je v danskem državnem prvenstvu premagal København. Primož Prošt je branil 35 minut in v tem času zbral 14 obramb, kar je pomenilo 60-odstotno uspešnost ubranjenih strelov. Goran Kozomara se med strelce ni zapisal, zabeležil je le eno zgrešeno sedemmetrovko in kazen dveh minut.

Zagrebška Croatia Osiguranje Gorazda Škofa in Davida Špilerja je v 5. krogu hrvaškega boja za naslov prvaka gladko opravila z ekipo Arena Jadrograd, uspešen pa je bil tudi Saša Barišić-Jaman, ki je z Nexejem premagal goste iz Poreča, sam pa zbral kar sedem zadetkov, od tega dva iz črte sedmih metrov.

Zmage sta se veselila tudi Boštjan Kavaš in Luka Dobelšek, saj je njuna Wisla v 5. krogu poljskega prvenstva ugnala Azoty Puławy in tako še naprej ostaja brez poraza. Kavaš je k zmagi prispeval štiri zadetke, Dobelšek pa tri.

Brez poraza v evropski konkurenci

Slovenski rokometaši, ki so na delu v tujini, so uspešno nastopali tudi na evropskem parketu. V ligi prvakov sta se srečala Bosna Sarajevo Petera Pucelja in Croatina Osiguranje Gorazda Škofa in Davida Špilerja. Slednji je bil štirikrat natančen, Škof pa ni stopil na igrišče. Pucelj si je prislužil eno izključitev za dve minuti, ekipi sta se na koncu razšli brez zmagovalca. S povsem enakim rezultatom 26:26 se je končala tudi tekma med Valladolidom in Čehovskimi Medvedi. Bilbija je za špansko ekipo zadel enkrat. Veszprém Davida Koražije je premagal Hamburg, slovenski krilni igralec pa se ni vpisal med strelce. Zmago je zabeležil tudi Montpellier, ki je ugnal Sävehof, Vid Kavtičnik pa za francoske prvake ni igral. V pokalu EHF je hrvaški Nexe premagal praško Duklo, Barišić-Jaman pa je k veselju prispeval pet golov.

Ne spreglejte