Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 12. 2007,
18.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 2. 12. 2007, 18.10

8 let

"Pungi" znova rešetal, Backovičev dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenci na začasnem delu pri tujih rokometnih klubih večinoma igrajo pomembno vlogo. Pungartnik in Kavtičnik sta poglavje zase v Nemčiji, tako kot Zorman, Rutenka ter Vugrinec v Španiji.

V evropski ligi prvakov je Gummersbach Romana Pungartnika remiziral pri Veszpremu, pri čemer je znova vse pred sabo "uničeval" Pungi. Mrežo nasprotnika je zatresel kar osemkrat. Še ene zmage se je veselil Kiel z Vidom Kavtičnikom na čelu, ki se je v statistiko vpisal s petimi zadetki. Za Portland San Antonio tokrat ni nastopil Renato Vugrinec, na drugi strani pa je bil pri Bregenzu učinkovit Mare Hojč s šestimi zadetki. Uroš Zorman (1 zadetek) in Sergej Rutenka (6 zadetkov) sta s Ciudadom Realom z lahkoto opravila z Lubinom na Poljskem ter si podobno kot Kiel že po 4. krogu LP zagotovila napredovanje. Nedaleč od presenečenja je bil Kadetten iz Švice, ki je Ademarju Leonu povzročal obilico težav, tudi z obrambami Dušana Podpečana.

Zagrebška Croatia Osiguranje Branka Bedekoviča je končno prišla do prve zmage, in to na vročem terenu v Skopju pri Vardarju. V nemški Bundesligi sta že sredi tedna Kavtičnik in Aleš Pajovič doživela prvi poraz v dvorani Ostsee. Hamburg je bil tokrat premočan, Vid je zadel petkrat, Aleš dvakrat. Do dveh točk se je prebil Gummersbach, ki je tesno ugnal Nordhorn. Pungartnik je bil tretji strelec svoje ekipe s šestimi goli. V soboto pa je poraz proti Rhein-Nesker Löwen doživel Boštjan Hribar, ki je za Grosswallstadt zadel dvakrat.

Backo uspešen, mnogi priložnosti niso dobili

Deveti krog lige Asobal je prinesel veselje Ognjenu Backoviču ter Juretu Jeraju, ki sta s Teucrom ugnala Teko. Backo je bil najboljši strelec svoje ekipe s sedmi zadetki, Jeraj ni stopil v vrata. Valladolid Gregorja Lorgerja ter Nenada Bilbije je bil uganka za Aragon Bena Lapajneta. Slednji je branil 33-odstotno (6 strelov od 20), medtem ko prva dva za Valladolid nista dobila priložnosti na parketu.

V sedmem krogu francoskega prvenstva je Chambery Jureta Natka vknjižil zmago na gostovanju pri Tremblayju. Slovenec na začasnem delu v Franciji je zadel štirikrat. Pick Szeged še vedno zaseda drugo mesto v madžarskem prvenstvu. V 10. krogu je klub Luke Žvižeja na gostovanju ugnal Tatabánya. Od skupno 39 golov Szegeda jih je Žvižej prispeval pet.

V nedeljo je Ciudad Real premagal Antequero z 29:24, z deveti goli pa je bil najboljši strelec tekme Rutenka, medtem ko je Zorman dodal tri gole.

Ne spreglejte