Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 12. 2007,
8.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 12. 2007, 8.57

8 let

Prvi odščipnjeni točki Dolenjcem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Četrti krog 1. MIK lige je postregel z zanimivim derbijem Trebanjcev ter pretečih "kockarjev" s Hrpelj.

Prvih 30. minut sta bili ekipi, ki sta po tretjem krogu zasedali prvo in šesto mesto na ligaški lestvici, precej izenačeni, nekoliko več pobude pa so imeli gostje. Čeravno je prvi zadetek na srečanju dosegel trebanjski rokometaš Matjaž Krže in popeljal ekipo v vodstvo, je bilo to tudi edinokrat v prvem polčasu. Ekipa Vojka Lazarja je z obrambno postavitvijo 6-0 močno onemogočala nasprotnika. Na črti je sicer potrpežljivo čakal Marko Radelj, a le malo žog je uspešno končalo pri njemu, saj so ga Ćorović, Ivanuša in Markičević trdo držali. Prebijanje do gola po sredini ni bil pravšnji recept za Dolenjce, zato so poskušali tudi s kril in preko Sebastjana Skubeta ter Viktorja Kovalenka. A kar neka žog so nesrečno zapravili.

Seveda pa so nasprotniki to izkoristili ter v 16. minuti prvič prišli do vodstva s+2. Milan Čorović, ki je večino časa organiziral napad je domala vselej našel "prostega" soigralca, ki je lahko streljal ali pa akcije zaključeval sam. Gostitelji so imeli kar tri priložnosti, ko bi z igralcem več lahko izid preobrnili v svojo prid, a tega niso znali izkoristiti. Slabi streli, dolgi napadi brez idej ali napačna podaja. Polčas je tako minil z rahlo prednostjo Gold Cluba (13:14). Razlika bi lahko bila morda celo višja, če ne bi nekaj uvodnih obramb zbral Boštjan Makovec, kar je nekoliko ustavilo ritem Hrpeljcev.

Vratarski dvoboj

Slab začetek drugega dela za izbrance Marka Šibile. V napadu nikakor niso prišli do strela, ko pa so le spravili skupaj akcijo in streljali trikrat zapored, je ubranil Blaž Vončina. Z zadetkoma Erčulja in Čorovića so Primorci prvič na tekmi prišli do treh zadetkov prednosti (14:17) v 34. minuti. Sledile so minute, kdo bo storil več napak ter vratarski dvoboj Vončina - Imperl, ki je dobil priložnost v drugem polčasu. Prav slednji je reševal dolenjsko barko, saj obramba Trima (5-1) še vedno ni delovala. V napadu pa je Šibila na mesto krožnega napadalca poslal Željka Muso, ki je levemu delu napada pripravil kar nekaj prostora za strele. Z visokim skok šutom je zadeval Klemen Cehte. Po tehnični napaki Hrpeljcev v napadu, so gostitelji dobili priložnost, da končno izid spet izenačijo. Kovalenko je streljal sedemmetrovko, a zadel vratnico pobral žogo in premagal Vončino za 19:19.

Odtlej so goli padali kot za stavo, v 53. minuti je Trimo prvič na tekmi povedel (21:20), a prednosti ni mogel obdržati oziroma povišati. Malenkosti so odločile derbi. Denimo hiter in seveda zgrešen poskus Cehteja z razdalje, ko so Hrpeljci vodili za zadetek (24:25) v 58. minuti. "Kockarji" so napad izkoristili in zadeli 26 gol. Nato je pri Trimu zgrešil še Krže, s čemer je bilo vseh upov konec. Trebanjci niso več neporaženi, Gold Club pa je dobil pomembni točki na gostovanju.

Ne spreglejte