Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 6. 2017,
20.18

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

kbm Blaž Janc Rokometna reprezentanca slovenska rokometna reprezentanca Borut Mačkovšek Veselin Vujović

Četrtek, 8. 6. 2017, 20.18

6 let, 6 mesecev

Prijateljska tekma s Črno goro (Škofja Loka)

Oslabljeni Slovenci stopnjevali ritem in prerešetali mrežo Črne gore

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenija Črna gora rokomet | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Pred pomembnima tekmama kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2018 se bo rokometna reprezentanca dvakrat pomerila s Črno goro. Na prvi tekmi proti rojakom Veselina Vujovića so Slovenci v Škofji Loki slavili zanesljivo (38:24). Drugo tekmo bosta odigrali v petek v Šmartnu pri Litiji.

Skupni imenovalec priprav na tekmi in dogajanja pred njimi so številne zdravstvene težave. Manjkajo Vid Kavtičnik, Vid Poteko, Dean Bombač, Darko Cingesar, Nik Henigman, Primož Prošt. Iz osebnih razlogov sta sodelovanje odpovedala Staš Skube in Miha Žvižej. Popolnoma zdravi niso niti Blaž Janc, Mario Šoštarič, Borut Mačkovšek, ta bo ekipi bržkone pomagal le v obrambi, in Matej Gaber.

Selektor Veselin Vujović, ki ekipo preizkuša proti črnogorskim rojakom, je tako vpoklical serijo novincev. Svoj reprezentančni debi so dočakali Patrik Leban, Matic Verdinek, Igor Žabič in Gregor Potočnik. Med temi je bil s tremi zadetki najbolj razpoložen Leban, Potočnik je dosegel dva, Verdinek pa enega

V Škofji Loki so počivali Saša Barišić - Jaman, Nejc Cehte, Urh Kastelic in Mario Šoštarič. Slovenija je tudi brez kapetana Marka Bezjaka in Jureta Dolenca, ki imata še klubske obveznosti.

Po začetnem zaostanku stopili na plin

Obračun so sicer bolje začeli Črnogorci, ki so v deseti minuti vodili z 8:6, a nato so naši rokometaši strnili vrste in z delnim izidom 9:2 pobegnili nasprotnikom. Vujović je v prvem polčasu veliko menjal, v obrambi pa veliko pozornost namenil obrambi 5-1. Slovenci so ob polčasu vodili za +5 (19:14), v drugem pa še stopili na plin in prednost zvišali na končnih +14, kar je bila tudi najvišja prednost na tekmi.

Najbolj razpoložen v slovenski vrsti je bil Gašper Marguč s sedmimi zadetki, Tilen Kodrin jih je dosegel pet.

Ekipi se bosta znova pomerili že v petek. Tekma bo ob 18.00 v Šmartnu pri Litiji, novem prvoligašu.

Novinec Patrik Leban je dosegel tri zadetke. | Foto: Grega Valančič/Sportida Novinec Patrik Leban je dosegel tri zadetke. Foto: Grega Valančič/Sportida

Kaj so povedali po zmagi?

Veselin Vujović je bil s prikazanim zadovoljen. | Foto: Grega Valančič/Sportida Veselin Vujović je bil s prikazanim zadovoljen. Foto: Grega Valančič/Sportida

Veselin Vujović, selektor Slovenije: V naši ekipi imamo veliko poškodovanih igralcev, novinci pa so dobro opravili svoje naloge. Zadovoljen sem z odnosom mojih izbrancev do tekme, dodobra smo pretekli Črnogorce in jih tudi zasluženo visoko premagali. V obrambi smo veliko igrali različico 5-1, kar je bil del priprav za bližnjo tekmo s Švico.

Gašper Marguč, reprezentant Slovenije: Začeli smo slabo, v nadaljevanju pa je prišla do izraza naša prednost v kakovosti in hitrosti. Ni lahko igrati tovrstne tekme, sploh zaradi tega, ker smo ob koncu sezone vsi nekoliko utrujeni, a selektor je dobro porazdelil minutažo med nami, na koncu pa smo z dobro igro tudi zasluženo zmagali.

Patrik Leban, reprezentant Slovenije: Veliko mi je pomenilo že to, da me je selektor uvrstil v ekipo. Želeli smo zmagati in prikazati dobro predstavo, kar smo tudi dosegli. Pred tekmo sem imel le željo, da igram sproščeno. Upam, da bo šlo na naslednjih tekmah vse skupaj le še navzgor.

Prihodnji teden bo šlo zares

14. in 17. junija čakata Slovence odločilni tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2018 na Hrvaškem. Tekmici bosta Švica in Portugalska.

Prijateljska tekma, Škofja Loka:

Slovenija : Črna gora 38:24 (19:14)
Marguč 7, Kodrin 5, Janc 4, Blagotinšek, Leban oba po 3; Vujović 7, Božović, Lipovina 4

Ne spreglejte