Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
19. 8. 2015,
19.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

David Špiler legionarji rokomet Meškov Brest

Sreda, 19. 8. 2015, 19.37

8 let

Poškodovanega Davida Špilerja se je klub odkrižal, videli se bodo na sodišču

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Rokometaš David Špiler se je na vrat na nos znašel na cesti, potem ko ga je njegov klub Meškov Brest poškodovanega odpustil. Pravico bo iskal na sodišču.

Kruh profesionalnega športnika je lahko včasih še kako trd in morda celo plesniv. To je na lastni koži občutil tudi David Špiler, slovenski rokometni reprezentant, ki je bil do pred kratkim član beloruskega prvaka Meškova. Marca si je poškodoval ramo, odsoten naj bi bil pet mesecev. V dogovoru s klubom je del zdravljenja opravljal v Zagrebu, a beloruski prvak je to prikazal kot neupravičeno odsotnost in z njim prekinil pogodbo. Razlog je bil, da trener poškodovanih igralcev ne potrebuje.

"Razšli smo se na grd način, nisem si predstavljal, da bo klub, ki se želi uveljaviti v Evropi in vabiti dobre igralce, z lažjo udejanjal svoje interese," je za Sportal povedal slovenski reprezentant in poudaril, da se bori le za tisto, kar mu pripada. Z Meškovom je imel namreč še eno leto pogodbe: "Primera nisem dal v medije zato, da bi izpadel ubožček. Jaz vem, kaj sem. Hotel sem, da to izpade kot opozorilo ne le igralcem, ampak tudi klubom. Dotakniti se mora tudi vrha, Evropske rokometne zveze (EHF), da se to prepreči. EHF mora zaščititi igralce, takšne stvari se morajo sankcionirati."

Kmalu povsem fit

Kot pravi, mu je klub ostal dolžen tri plače. A na srečo gre vsaj njegovo okrevanje proti koncu, tako da bo lahko čez kakšen mesec že treniral na vso moč. Kje, pa še ne ve.

Stvar je še bolj paradoksalna, ker je Špiler za Balkan Handball, ki je razkril zgodbo, potrdil, da ga je klub pred to sezono dobesedno prosil, naj ostane, ker je zanj izjemno pomemben igralec.

"Tedaj sem na žalost odbil ponudbe nekaterih bundesligašev, zaradi česar mi je seveda žal. Mislil sem, da bo klub vsako sezono napredoval, in tudi je. Moj primer pa mi preprosto ni jasen. Kako v kratkem času od heroja do idiota prideš zaradi poškodbe? Do tedaj, ko se je zgodila ta, je klub odbijal vse ponudba zame, češ da se noče odreči enemu najboljših igralcev. Da ne govorim o tem, kaj so mi govorili, da jim pomenim," je za omenjeni portal z grenkobo razlagal Gorenjec, ki je odločen, da bo svojo pravico iskal na sodišču.

Ni proračunska sirota

Meškov vsekakor ni nikakršna proračunska sirota. Pred letošnjo sezono je pripeljal ruskega reprezentanta Pavla Atmana, latvijskega velikana Dainisa Krištopansa in ruskega Španca Sašo Tjumenceva, že prej pa je bilo v ekipi kar nekaj igralcev visokega plačilnega razreda.

To ni prvi legionar s podobno usodo. Pred časom je Metalurg prekinil pogodbo z Miladinom Kozlino, čeprav je bil tudi on poškodovan.

Ne spreglejte