Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 9. 2016,
15.23

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

rokomet Gorenje velenje

Sobota, 3. 9. 2016, 15.23

4 leta, 10 mesecev

Poročilo s tekme Gorenje Velenje : Cocks

Velenjčani uspešno prek finske polfinalne ovire

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
RK Gorenje Velenje | Foto RK Gorenje

Foto: RK Gorenje

Rokometaši velenjskega Gorenja so se po zmagi nad finskim Cocksom z 28:25 (16:14) uvrstili v finale kvalifikacijskega turnirja za evropsko ligo prvakov v slovaškem Prešovu.

Slovenski rokometni podprvaki iz Velenja so uspešno opravili prvi del naloge na kvalifikacijskem turnirju za ligo prvakov v Prešovu. V polfinalu so na kolena spravili finske prvake, v nedeljo (16.15) pa jih čaka zmagovalec današnjega slovaško-luksemburškega dvoboja med Tatran Prešovom in Differdangeom. Zmagovalec turnirja se bo prebil v ligo prvakov in nastopil v skupini C, v kateri so še španska Naturhouse La Rioja, makedonski Metalurg iz Skopja, ruski Čehovski medvedi, francoski Montpellier in norveški Elverum.

Na odmor s +2

Velenjska zasedba v prvem polčasu nikakor ni mogla razviti svoje igre, proti mednarodno pisani finski zasedbi se je pošteno namučila. Šele v začetku druge polovice prvega dela tekme si je priigrala dva gola prednosti (12:10), drugače pa ji je Cocks vseskozi dihal za ovratnik. Strategijo skandinavske ekipe – izjemno dolgi napadi in dokaj počasna igra – je toleriral tudi moldavski sodniški dvojček, slovenski podprvak pa je kljub ne preveč prepričljivi predstavi na veliki odmor odšel z zalogo dveh golov (16:14).

Vroč konec

Izbranci Marka Šibile so se do 37. minute pošteno mučili s tekmeci, po 19:19 pa naredili delni izid s 4:1 in v 45. minuti ušli na +3 (23:20). A Finci se niso predali, dve minuti pozneje so se znova približali na gol zaostanka, vratar Rok Zaponšek je le nekaj trenutkov zatem preprečil vnovično izenačenje na 23:23. V prelomnih trenutkih dvoboja so ose zaigrale preudarno in modro ter si v 53. minuti priigrale štiri gole prednosti (26:22), kar je bilo dovolj za mirno končnico.

V velenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Srb Luka Mitrović s sedmimi goli, dva manj je dosegel Niko Medved.

Gorenje Velenje :  Cocks 28:25 (16:14)

Tatran Arena, gledalcev 150, sodnika: Igor in Aleksej Covalciuc (oba Moldavija).
Gorenje Velenje: Baznik, Zaponšek, Cehte 4, Medved 5, Ovniček, Levc 4, Stojnić, Toskić 1, Mitrović 7, Potočnik, Golčar 3, Kleč, Gams, Ratajec 3, Nosan, Brumen 1.
Cocks: Tuominen, Valo, Morozov, Bačko 1, Safronij, Tamminen 6, Lukjančuk 3, Syrjälä, Novoselov 4, Rönnberg 4, Nenita, Kovalenko 4, Kaliarovič, Citov, Šitsko, Da Silva 3.
Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 3 (2), Cocks 3 (2).
Izključitve: Gorenje Velenje 8, Cocks 8 minut.
Rdeči karton: /.

Ne spreglejte