Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 6. 2016,
20.40

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

svetovno prvenstvo Rokometna reprezentanca rokomet

Sreda, 15. 6. 2016, 20.40

6 let, 7 mesecev

POROČILO S TEKME norveška : SLOVENIJA

Poraz, ki je bil pravzaprav zmaga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
jure dolenec slovenija norveska | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na povratni tekmi kvalifikacij za uvrstitev na SP 2017 v Stavangerju izgubila proti Norveški s 27:29 (13:15), a se vseeno uvrstila na SP, ki bo od 11. do 29. januarja v Franciji.

Slovenski rokometaši so na Norveško pripotovali s prednostjo šestih golov, ker pa so Norvežani v Zlatorogu dosegli vsega 18 golov, je bilo vnaprej jasno, da Norvežani na koncu bržkone potrebujejo izid s sedmimi zadetki razlike. Selektorja je skrbela bila poškodba Darka Cingesarja, iz ekipe je zaradi zdravstvenih razlogov izpadel tudi Žiga Mlakar. Vanjo sta se vrnila Vid Kavtičnik in Uroš Zorman.

Uvod tekme pa je pokazal, da se Skandinavci kljub zaostanku nikakor ne mislijo predati brez boja. Borbenost, predvsem pa bolj razpoloženi vratar Torbjoern Sittrup Bergerud, sta gostiteljem v razprodani dvorani že po dobrih desetih minutah prinesla prednost 7:4 in slovenski vrsti ni pomagala niti minuta odmora izkušenega selektorja Veselina Vujovića.

Še več, razlika je počasi naraščala in v 23. minuti so Norvežani povedli z nevarnim naskokom 13:8. A menjava Gorazda Škofa z Urbanom Lesjakom je prinesla preobrat in Slovenci so se tri minute pred odmorom z delnim izidom 4:0 približali na gol.

Urban Lesjak je obranil nekaj pomembnih žog. | Foto: Vid Ponikvar Urban Lesjak je obranil nekaj pomembnih žog. Foto: Vid Ponikvar

Norvežani so učinkovito nadaljevali tudi po menjavi strani in v slovenskem taboru je bilo vnovič vroče v 53. minuti, ko so gostitelji povedli s 26:21, šest golov razlike pa je takoj nato po hitrem norveškem protinapadu preprečila vratnica. Zlata vreden je bil gol Marka Bezjaka, po katerem je Slovenija lažje zadihala, obenem pa je bilo jasno, da je Slovenija do takrat že dosegla 22 golov in da domači potrebujejo zmago s + 7.

Dobre tri minute pred koncem se je izid ponovil, po norveških + 5 (29:24) pa je dvakrat zadel Bezjak, nekaj obramb pa je k znižanju izida dodal razpoloženi Lesjak. Najbolj razpoložen v slovenski vrsti je bil z osmimi goli Dean Bombač.

To je že drugi velik uspeh slovenskih rokometašev v letu 2016, ki so si letos priigrali tudi nastop na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru.

Slovenija : Norveška 29:27 (15:13)

Športna dvorana DNB Arena, gledalcev 5000, sodnika: Geipel, Helbig (oba Nemčija).

Norveška: Barthold, Sagosen 3, Kristensen, Hykkerud, Myrhol 4, Överby, Erevik, Rambo, Tönnesen 5 (3), Joendal 3, Björnsen 5, Sörheim, O'Sullivan, Johannessen 3, Bergerud, Hansen 6.

Slovenija: Blagotinšek, Henigman, Janc 3, Dolenec 3, Škof, Kavtičnik 1, Skube 1, Poteko, Miklavčič 1, Gaber, Bezjak 3, Razgor 6, Zarabec 1 (1), Bombač 8 (3), Zorman, Lesjak.

Sedemmetrovke: Norveška 3 (3), Slovenija 5 (4).
Izključitve: Norveška 8, Slovenija 12 minut.
Rdeč karton: /.

Ne spreglejte