Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
4. 1. 2017,
10.28

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Elizabeth Omoregie Krim Mercator Krim Mercator rokomet liga prvakinj

Sreda, 4. 1. 2017, 10.28

6 let, 6 mesecev

Ponovoletne skrbi v Krimu: Elizabeth Omoregie poškodovana

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
omoregie | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Ponovoletni začetek treningov je pri rokometašicah Krima zaznamovala slaba novica. Poškodovala se je ena najboljših igralk Elizabeth Omoregie. Iz Ajdovščine se zato v klub vrača Nina Zulić.

Elizabeth Omoregie, ki smo jo na Siol.net med drugim predstavili tudi že v rubriki Tujci v Sloveniji, je med najzaslužnejšimi, da se je Krim s štirimi zmagami prebil v glavni del lige prvakinj. Prva tekma bo na sporedu konec januarja, kot kaže, pa bo minila brez Omoregiejeve. Ta si je namreč poškodovala koleno. O tem, kako močno, bo več povedala artroskopija.

Šok za klub

"Ob novici, da bo Omoregiejeva prisiljena opraviti operativni poseg, smo bili vsi v klubu izjemno šokirani, tudi zato, ker je bila v dosedanjem delu sezone eden glavnih motorjev naše članske ekipe. V klubu bomo vložili vse napore v to, da naši mladi, a izjemno obetavni igralki omogočimo kar se da dobre pogoje pri celotnem procesu rehabilitacije in vrnitve na igrišče," je po poškodbi Omoregiejeve dejala članica izvršilnega odbora kluba Deja Doler. 

Vrača se Nina Zulić

Da ne gre za nekajdnevni počitek, dokazuje vrnitev posojene Nine Zulić, ki je jesenski del sezone izjemno uspešno odigrala v Ajdovščini.

"V klubu smo bili po nenadni novici prisiljeni najti hitro, ugodno in primerno rešitev. Druga polovica sezone je praktično pred vrati, klub pa je še vedno v procesu finančne sanacije. V strokovnem štabu in vodstvu kluba smo se zato odločili, da iz posoje pri Mlinotestu Ajdovščini odpokličemo Nino Zulić, kar nam je omogočal sporazum, ki sta ga kluba sklenila pred začetkom te sezone. Zulićeva je do novega leta z odličnimi igrami dokazala, da si zasluži priložnost tudi pri nas," je prihod Zuličeve komentirala Dolerjeva.

Dvajsetletna nigerijska Bolgarka ima za sabo najboljše mesece svoje kariere. S 34 goli je peta strelka lige prvakinj, izbrana je bila za najboljšo igralko 6., zadnjega kroga skupinskega dela in najboljšo v novembru. Krimovke sredi januarja čaka začetek regionalne lige, že 11. januarja pa nadaljevanje državnega prvenstva, kjer so krepko vodilne.

Ne spreglejte