Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 1. 2021,
18.00

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,21

1

Natisni članek

Urban Lesjak Ljubomir Vranješ Severna Makedonija slovenska rokometna reprezentanca SP v rokometu 2021

Sreda, 20. 1. 2021, 18.00

3 leta, 3 mesece

Po tekmi Severna Makedonija : Slovenija

Pomembna zmaga, a najtežje šele prihaja #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,21

1

Slovenska rokometna reprezentanca je na najboljši mogoči način vstopila v drugi del svetovnega prvenstva v rokometu. Slovenski rokometaši so na prvi tekmi skupine IV zanesljivo, z 31:21 (13:9), odpravili Severno Makedonijo in naredili prvi korak proti uvrstitvi v četrtfinale. Četa Ljubomirja Vranješa bo že v petek pred veliko višjo oviro, saj Slovence čaka obračun s Švedsko.

Slovenija Severna Makedonija Dragan Gajić Jure Dolenec
Sportal Slovenci odpravili Severno Makedonijo, Švedi remizirali z Belorusi

Slovenski rokometaši so z visoko zmago zakorakali v drugi del svetovnega prvenstva. A začetek obračuna s Severno Makedonijo, ki je v Egipt prišla po odpovedi Čehov dan pred začetkom tekmovanja, je bil podoben vsem trem predhodnim na tem prvenstvu. Makedonci so v uvodnih minutah vodili že s 6:4, nato pa se je Vranješeva četa le zbudila in počasi začela mleti nasprotnika. Ob polčasu so prebujeni slovenski rokometaši vodili s štirimi goli naskoka, kar je bila do tistega trenutka tudi najvišja slovenska prednost, v drugem polčasu pa je bila Slovenija vsaj za dva koraka boljši nasprotnik in je tako tekmo brez pretresov pripeljala v svojo korist.

Vranješ po koncu tekme:

Lesjak znova blestel

Vranješ je na obračunu s Severnimi Makedonci nekoliko premešal zasedbo in nosilcem igre iz prvega dela prvenstva namenil nekaj več počitka. Dragan Gajić je na desnem krilu dobil prednost pred Blažem Jancem, ta ni zaigral, na levem krilu je namesto Darka Cingesarja zaigral levi zunanji Nik Henigman. Že na začetku srečanja je v vratih dobil priložnost Urban Lesjak, ki je bil znova nezaustavljiv. V prvem polčasu je bil več kot 50-odstotno učinkovit, v prvih 30 minutah je zbral kar 11 obramb in makedonski napad kot po tekočem traku spravljal v obup. Navduševal je tudi v drugem delu obračuna in bil med najzaslužnejšimi za visoko zmago Slovenije.

Urban Lesjak je znova zaklenil vrata. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Urban Lesjak je znova zaklenil vrata. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Zelo pomembna zmaga, da nadaljujemo tam, kjer smo proti Belorusiji končali. Igrali smo dobro obrambo, dosegli smo nekaj lahkih zadetkov, stekla nam je tudi igra v napadu. Gremo naprej, pred nami sta še dve pomembni tekmi, za izpolnitev svojega cilja pa potrebujemo še dve zmagi," je po tekmi dejal junak srečanja s Severnimi Makedonci Lesjak.

Vranješ je bil zadovoljen s predstavo svojih fantov proti Severnim Makedoncem. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Vranješ je bil zadovoljen s predstavo svojih fantov proti Severnim Makedoncem. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Vranješ zadovoljen, igra počasi napreduje

Slovenski rokometaši so tako v zametkih že prikazali igro, ki jo njihovi navijači čakajo in pričakujejo že vse prvenstvo. "Dobri dve točki. Fantje so igrali dobro obrambo, Lesjak pa je odigral fantastično tekmo. Tudi v napadu napredujemo. Zadovoljen sem s tremi četrtinami srečanja. Dobro smo opravili svoje delo, ne glede na vse. Zdaj nas čakajo Švedi in verjamem, da bo mentaliteta fantov že od prve minute na pravi ravni," je po koncu obračuna zadovoljno dejal Vranješ, ki verjame, da bo Slovenija "prava" v najpomembnejšem trenutku.

Pred slovensko četo sta v tem tednu še ključni tekmi za preboj v četrtfinale: najprej jih v petek čaka tekma s Švedi, v nedeljo pa še z Egipčani. V četrtfinale se bosta prebili najboljši izbrani vrsti iz skupine 4.

Severna Makedonija : Slovenija 21:31 (9:13)

Osrednja dvorana v Kairu, brez gledalcev, sodnika: Garcia in Marin (oba Španija).

Severna Makedonija: Mitrevski, Tomovski, Velkovski, Stoilov 1, Dimitrioski 1, Lazarov 5 (3), Taleski 3, Markoski, Kuzmanovski 3, Kosteski, Tankoski 3, Krstevski, Popovski 1 (1), Peševski 2, Serafimov 2, Miševski.

Slovenija: Ferlin, Lesjak, Skube, Blagotinšek 1, Henigman 2, Janc, Dolenec 5, Cingesar, Cehte 4, Gajić 7 (2), Gaber 1, Zarabec 4, Ovniček 1, Bombač, Mačkovšek 5, Suholežnik 1.

Sedemmetrovke: Severna Makedonija 4 (4), Slovenija 2 (2).
Izključitve: Severna Makedonija 4, Slovenija 4 minute.
Rdeči karton: /.

Preberite še:

Gauthier Mvumbi Thierry
Sportal Mogočni rokometaš Konga že po prvi tekmi zvezda družbenih omrežij #video

 

Ne spreglejte