Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 11. 2007,
17.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 30. 11. 2007, 17.43

8 let

Polom celjskih rokometašev v deželi gejzirjev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v četrtem krogu evropske lige prvakov v gosteh izgubili z islandskim Valurjem iz Reykjavika.

Po sobotnem neodločenem izidu med Vespzremom in Gummersbachom so se sicer zavedali, da imajo usodo spet v svojih rokah, z nekonkretno predstavo pa so si precej otežili pot v nadaljevanje lige prvakov. Za drugo mesto in napredovanje v drugi del najbolj imenitnega evropskega klubskega tekmovanja potrebujejo zmago proti Veszpremu, ob tem pa še vsaj točko proti Gummersbachu.

Celjani, ki so nastopili brez poškodovanih Dragana Gajiča, Renata Sulića in David Špilerja, so prvi polčas odigrali katastrofalno. Proti neobremenjenim gostiteljem - njihov letni proračun znaša 300.000, slovenskih prvakov pa 3,2 milijona evrov - so igrali neorganizirano, nervozno, streljali so iz neizdelanih akcij, delali številne tehnične napake v napadu. Največ težav pa jim je povzročala igra na postavljeno domačo obrambo. Začetka postava slovenskim prvakov (vratar Gorazd Škof ter Edvard Kokšarov, Jan Gregorc, Aleksandar Stojanovič, Mirsad Terzič, Miha Gorenšek in Vasja Furlan) je vseskozi lovila domačine. Celjani so v finišu prvega dela sicer povedli s 13:12, nato pa spet zaigrali slabo, domači so naredili delen izid 3:0, povedli s 15:13 in na odmor odšli z golom prednosti.

Gorenšek zastreljal stoodstotno priložnost

V polčasu je bilo v garderobi pivovarjev verjetno precej vroče, a začetek nadaljevanja ni napovedoval nič dobrega. Celjani so še naprej igrali počasi in bledo. Slabo je igrala predvsem celjska zunanja vrsta. Kako neagresivno so igrali pivovarji v obrambi, zgovorno priča podatek, da so si prvo izključitev prislužili šele v začetku 50. minute. Vse bolj zaskrbljeni so bili obrazi celjskega vodstva, saj so gosti sredi drugega polčasa dvakrat zaostajali za štiri gole (20:24 in 21:25). K sreči se je tedaj razigral Kos, ki je s tremi zaporednimi goli pripomogel, da so varovanci Kasima Kamenica, ki so v zadnjih minutah igrali obrambo 5-1, prišli le na gol zaostanka, ob tem pa še zamudili priložnost za izenačenje.

Do tega so z golom Gregorca prišli šele v 57. minuti. Domači so v 58. minuti povedli za gol 29:28, Celjani pa so imeli priložnost za izenačenje, a je Trivundža zapravil sedemmetrovko. Žoga je vseeno ostala v celjskih rokah še več kot minuto, a tudi to ni pomagalo, Miha Gorenšek je deset sekund pred koncem zastreljal 100-odstotno priložnost in Islandci so se veselili nepričakovane, a popolnoma zaslužene zmage.

Ne spreglejte