Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 11. 2016,
22.01

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Borut Plaskan RK Gorenje Velenje rokomet Pokal EHF

Sobota, 26. 11. 2016, 22.01

6 let, 6 mesecev

Pokal EHF, 3. krog

Senzacija Gorenja v Berlinu, a ni bilo dovolj za napredovajne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Gorenje Berlin | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Rokometaši velenjskega Gorenja so na povratni tekmi 3. kroga evropskega pokala EHF v Berlinu premagali nemški Füchse z 32:29 (19:14), a izpadli iz nadaljnjega tekmovanja. Velenjska zasedba je na prvi tekmi izgubila s 24:29.

Velenjčani se drugo leto zaporedoma niso prebili do skupinskega dela pokala EHF. Lani jih je izločil danski Tvis Holstebro, letos pa nemški Füchse iz Berlina. Slovenski podprvaki so navzlic slabi kadrovski sliki in poškodbah številnih nosilcev igre - Anžetu Ratajcu, Klemnu Ferlinu in Luki Mitroviću se je v tem tednu pridružil še Alem Toskić, v slabem zdravstvenem stanju so tudi Rok Ovniček, Niko Medved, Rok Golčar in Janez Gams - v nemški prestolnici prikazali v zelo lepi luči in na kolena nekoliko senzacionalno položili favorizirane gostitelje, a ostali brez skupinskega dela pokala EHF.

Izbranci Boruta Plaskana so že pred tremi dnevi v Rdeči dvorani izgubili za pet golov, v današnjem obračunu v dvorani, ki nosi ime po legendarnemu boksarju Maxu Schmelingu - v tej dvorani so v sezoni 2014/15 nastopili na sklepnem turnirju pokala EHF in osvojili četrto mesto - pa so v prvem polčasu povsem zasenčili rokometno potentno in mednarodno pisano nemško zasedbo.

V skupinski del so se uvrstili Nemci. | Foto: Žiga Zupan/Sportida V skupinski del so se uvrstili Nemci. Foto: Žiga Zupan/Sportida Velenjčani so pošteno namučili Berlinčane, vseskozi so imeli škarje in platno v svojih rokah. V 21. minuti so si priigrali prednost petih golov (15:10), z dobro igro pa nadaljevali vse do konca polčasa. Na tej poti jih ni zaustavila niti tretja dvominutna izključitev Darka Stojnića dve minuti kasneje, polčas so zaključili z nepričakovano, a zasluženo prednostjo petih golov (19:14).

V drugi polovici tekme so ose naredile vse, da bi si izborile napredovanje. V nemški prestolnici so dosegli odmevno zmago, v prelomnih trenutkih dvoboja pa jim je zmanjkalo svežine za rokometno senzacijo "par excellence".

V velenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Niko Medved s sedmimi, medtem ko sta Rok Ovniček in Blaž Kleč dosegla po šest golov.

Fotogalerija s prve tekme:

Fotogalerija
1 / 18

 

Pokal EHF, 3. krog, 1. tekma:

 

Gorenje Velenje : Berlin 24:29   (10:13)
Brumen 8, Toskić 5; Nenadić 8, Lindberg 7

 

Pokal EHF, 3. krog, 2. tekma:

 

Berlin : Gorenje Velenje 29:32 (14:19)
Lindberg 9, Elisson 7; Medved 7, Ovniček in Kleč po 6
Ne spreglejte