Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 4. 2022,
19.38

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Dragan Adžić Črna gora Pokal EHF slovenska ženska rokometna reprezentanca

Nedelja, 24. 4. 2022, 19.38

2 leti

Pokal EHF, 2. krog

Oslabljene Slovenke izgubile tudi v Črni gori

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
slovenska ženska rokometna reprezentanca, Slovenija : Severna Makedonija | Oslabljene Slovenke so izgubile v Črni gori. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Oslabljene Slovenke so izgubile v Črni gori.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na svoji zadnji šesti tekmi pokala EHF v Podgorici izgubila proti Črni gori s 30:34 (15:18).

Ana Gros
Sportal Črnogorke boljše od slovenskih rokometašic

Slovenija je tako doživela četrti poraz v pokalu Evropske rokometne zveze (EHF). To je namenjeno reprezentancam, ki ne nastopajo v kvalifikacijah za letošnje evropsko prvenstvo med 4. in 20. novembrom v Sloveniji, Črni gori in Severni Makedoniji.

Slavila je branilka evropskega naslova Norveška, ki je danes v okrnjeni zasedbi še drugič v nekaj dneh zanesljivo ugnala Severno Makedonijo (32:27). S popolnim izkupičkom 12 točk je Norveška končala na vrhu, Črna Gora je s štirimi zmagami in osmimi točkami druga, Slovenija je tretja po dveh zmagah in štirimi točkami proti Severni Makedoniji, slednja pa je na dnu brez točk.

Slovenska reprezentanca je danes nastopila brez nekaterih nosilk Krima Mercatorja, ki so začele priprave na četrtfinalni obračun lige prvakinj. Črnogorec na klopi slovenske izbrane vrste Dragan Adžić tako danes ni mogel računati na Ano Gros, Tjašo Stanko, Nino Žabjek in Natašo Ljepoja, igrala pa ni niti povratnica v reprezentanco Tamara Mavsar.

V slovenski reprezentanci je bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Alja Varagić z devetimi goli, po štiri sta dodali Aneja Beganović in Ema Abina. Pri domačinkah je blestela Jovanka Radičević z 11 goli.

"Morda nam je manjkalo nekaj boljše igre v obrambi"

"Tekmice so nam delale precej težav in zadajale izzive, kar je za nas zelo dobro. Brez tega se ne bi mogli pripraviti na nekaj tako velikega, kot nas čaka novembra." | Foto: Vid Ponikvar "Tekmice so nam delale precej težav in zadajale izzive, kar je za nas zelo dobro. Brez tega se ne bi mogli pripraviti na nekaj tako velikega, kot nas čaka novembra." Foto: Vid Ponikvar Dragan Adžić, selektor Slovenije: "Podobno kot po koncu reprezentančnega tedna v Skopju me obdaja občutek, da je bila tokratna akcija za našo reprezentanco znova izredno koristna. Tekmice so nam delale precej težav in zadajale izzive, kar je za nas zelo dobro. Brez tega se ne bi mogli pripraviti na nekaj tako velikega, kot nas čaka novembra. Velika večina naše ekipe je v Podgorici prvič v karieri igrala v takšnem ambientu. Na tej tekmi smo znova razširili bazo rokometašic, do konca pa bomo to skušali zaokrožiti na poletnih Sredozemskih igrah ter na prihodnjih reprezentančnih akcijah, ko se bomo merili z Dankami in Madžarkami. Skozi te preizkuse bomo tudi izluščili med 16 in 18 igralk za evropsko prvenstvo. Po četrtkovi tekmi v Ljubljani sem lahko s prikazanim v Podgorici zelo zadovoljen."

Alja Varagić, slovenska reprezentantka: "Vtis po tekmi je dober, zlasti po zaslugi prvega polčasa. Pokazale smo, da se lahko kljub oslabljeni zasedbi povsem enakovredno kosamo s Črnogorkami oziroma smo tudi boljše. Morda nam je manjkalo nekaj boljše igre v obrambi. Tu vidim še možnosti za precejšen napredek. Pokazale smo, da lahko Slovenija igra rokomet s katerimi koli tekmicami."

V tem ciklu tekem je Slovenija v Ljubljani pred tremi dnevi izgubila proti Črnogorkam z 28:33. V drugem ciklu je dvakrat slavila proti Makedonkam (27:20; 29:28), v prvem pa obakrat izgubila proti Norveški (21:26; 17:29).

Danes se bodo zaključile tudi kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo novembra potekalo v Celju, Ljubljani, Skopju in Podgorici. V pokalu EHF sicer nastopajo reprezentance, ki imajo mesto na prvenstvu že zagotovljeno.

Pokal EHF, 2. krog

Nedelja, 24. april 2022:
Črna gora : Slovenija 34:30 (15:18)
Radičević 11, Grbić 6, Pavičević 4; Varagić 9, Beganović in E. Abina po 4

Lestvica:
1. Norveška            6  tekem - 12 točk
2. Črna gora           6   -   8
3. Slovenija           6   -   4
4. Severna Makedonija  6  -   0

Ne spreglejte