Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
3. 3. 2016,
13.48

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Bešiktaš

Četrtek, 3. 3. 2016, 13.48

7 let, 12 mesecev

Po zmago tudi z Brazilcem

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Celjani se od rokometne lige prvakov poslavljajo z domačo tekmo s turškim prvakom Bešiktašem, ki je obenem priložnost tudi za prvo domačo zmago. Spodbujali jih bodo tudi okoliški osnovnošolci.

Če bi bil izid v Zagrebu le malce bolj v celjski prid, bi bila to tekma leta. Zmaga bi, če le na drugih igriščih ne bi bilo velikanskih presenečenj, prinašala osmino finala lige prvakov. Zdaj bo srečanje s turškim Bešiktašem, ki je na lestvici edini za Celjani z dvema točkama priložnost za dostojno slovo od Evrope.

Ne glede na to, da je že davno odpisan, pa turški klub točk gotovo ne bo kar tako prepustil. Navsezadnje ima nekaj odličnih igralcev, kot so makedonski reprezentant Nemanja Pribak, turška Ramazan Döne in Tolga Özbahar ter vzhajajoča srbska zvezda Darko Djukić.

"Z vsakim dnem se počutim bolje"

Tudi Celjani imajo svoje adute, ki so jih (pre)večkrat zdelale poškodbe. Po eni izmed njih se k resnejši vlogi v ekipi vrača Brazilec Arthur Patrianova. "Z vsakim dnem se počutim bolje in tudi bolečina je vse manjša. Tako sem nekaj minut odigral v Zagrebu in v sredo proti Izoli. Zelo se veselim sobotne in vsake tekme, saj sem letos vse prevečkrat manjkal na njih. Vsaka tekma lige prvakov je pomembna in tako je tudi s sobotno, ko k nam prihaja Bešiktaš. To je hkrati zadnja tekma lige prvakov, ko se želimo od tekmovanja posloviti z zmago in prepričan sem, da bomo s soigralci naredili vse, da nam bo to tudi uspelo," je na tiskovni konferenci dejal brazilski reprezentant, ki je bil pripeljal z velikimi pričakovanji.

Odločilna je lahko telesna pripravljenost

Trener Branko Tamše si še kako želi evropske zmage v Zlatorogu, ki je v letošnji sezoni še ni dočakal: "Vsekakor bomo naredili vse, da bomo v soboto zmagali, gotovo pa ima enako željo tudi Bešiktaš, ki je doma premagal Zagreb. Ekipa je sestavljena z vseh vetrov, zelo veliko je različnih reprezentantov, turških, srbskih in še nekaterih drugih igralcev.

Bešiktaš ne glede na zadnje mesto ni slaba ekipa. Na večini tekem so dokaj konkurenčni, tudi z nami so bili, a jih bolje fizično pripravljene ekipe zlomijo v zaključku tekem. Tako je bilo tudi na našem obračunu v Turčiji, ko smo sicer na koncu dokaj gladko zmagali. Enak cilj imamo tudi v soboto, ko moramo od prve minute dalje zaigrati zavzeto ter ligo prvakov končati z zmago."

Ne spreglejte