Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 4. 2021,
16.31

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,84

1

Natisni članek

Uroš Bregar Franjo Bobinac slovenska rokometna reprezentanca Dragan adžić

Petek, 2. 4. 2021, 16.31

3 leta, 1 mesec

Dragan Adžić

Po začetnem šoku so si hitro opomogli: Slovenke imajo novega selektorja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,84

1

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je po odhodu Uroša Bregarja dobila novega selektorja. V prihodnje jo bo vodil Dragan Adžić. Debi ga čaka čez 15 dni, ko se bo Slovenija v kvalifikacijah za letošnje svetovno prvenstvo pomerila z Islandijo.

Uroš bregar
Sportal Šok za RZS: Bregar zapustil mesto selektorja ženske reprezentance

Po nepričakovanem odhodu prejšnjega selektorja je bilo vodstvo Rokometne zveze Slovenije primorano zavihati rokave in se takoj podati v iskanje njegovega naslednika. Deseto ime na slovenski klopi bo 51-letni črnogorski strokovnjak Dragan Adžić, ki je v preteklosti nizal izjemne uspehe z žensko reprezentanco Črne gore ter ženskim rokometnim klubom Budućnost iz Podgorice.

Slovenke v kratkem čaka boj za nastop na SP. | Foto: Sportida Slovenke v kratkem čaka boj za nastop na SP. Foto: Sportida

"Vesel sem, da smo s sodelavci zelo hitro našli vrhunsko rešitev na mestu selektorja ženske reprezentance. Lahko omenim, da je kar nekaj zelo zanimivih mednarodnih  strokovnjakov pokazalo zanimanje za vodenje slovenske izbrane vrste, kar kaže na ugled, ki ga ima naš rokomet v Evropi. Za imenovanje Dragana Adžiča je jeziček na tehtnici prevesilo dejstvo, da slovenska reprezentanca zanj pomeni nov velik izziv, ki vključuje kreiranje in vključevanje mladih igralk, ustvarjanje kolektivnega duha, predvsem pa pot do napredka, ki bo v srednjeročnem obdobju izbrano vrsto popeljala korak naprej. Prepričan sem, da Adžić popolnoma ustreza profilu trenerja, ki smo ga iskali, saj je ne samo izjemen strokovnjak, analitik in taktik, temveč tudi človek z močno izraženo čustveno inteligenco. Iskali smo človeka, ki je izkušen tudi na mednarodni ravni in je pri svojem delu že pustil pečat. Z novim selektorjem smo sklenili sodelovanje do konca leta 2024," je ob sklenitvi pogodbe povedal predsednik RZS Franjo Bobinac.

Ljubomir Obradović
Sportal Srbija ostala brez selektorja, prihaja dozdajšnji slovenski selektor?

Stal na vrhu Evrope

Vodil je tudi Budućnost. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Vodil je tudi Budućnost. Foto: Vid Ponikvar/Sportida Eden od najbolj uglednih trenerjev se je s klubom iz črnogorske prestolnice takoj v prvi sezoni zavihtel na vrh mednarodnega Pokala pokalnih zmagovalk, v letih 2012 in 2015 z njim osvojil elitno evropsko ligo prvakinj, še dvakrat pa se po drugem naslovu zavihtel na finalni turnir najboljše četverice. Leto 2012 je bilo zanj šampionsko tudi v reprezentančnem pogledu, saj je na olimpijskih igrah v Londonu s Črno goro segel po srebrni medalji, nekaj mesecev pozneje pa osvojil naslov evropskih prvakinj. Črnogorke je nato vodil še na olimpijskih igrah v Atenah 2016 (11. mesto) ter po troje svetovnih (2011, 2013 in 2015) in evropskih (2014, 2016, 2018) prvenstvih.

"Vodenje slovenske ženske reprezentance mi prinaša velik izziv. Sem izjemno motiviran in obenem počaščen. Kot dober prijatelj številnih slovenskih strokovnjakov, s katerimi sem v preteklosti sodeloval, imam precej informacij o vrhunskem delu izbrane vrste v zadnjih letih. Izjemno cenim potencial, tradicijo in pogoje, ki jih premore ta ekipa. Naredil bom vse, da čim bolj pripomorem k nadaljevanju zgodbe z izredno kakovostnimi temelji in da skupaj dosežemo želene rezultate. Pomembno bo, da se vsak dan trudimo za to, da bomo boljši kot včeraj. Želim dvigniti individualno raven sposobnosti igralk, jih spodbuditi k temu, da pokažejo svoj pravi značaj in kakovost, obenem pa zgraditi homogeno ekipo, ki bo še bolj konkurenčna preostalim najboljšim reprezentancam," je ob prevzemu reprezentance povedal Adžić.

Slovenke sicer že kaj kmalu čakata kvalifikacijski tekmi za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v Španiji. Prva tekma z Islandijo bo na sporedu v soboto, 17. aprila, ob 17.30 v Sloveniji, povratna pa štiri dni pozneje ob 21.45 v Hafnarfjorduru, južnem predmestju islandske prestolnice Reykjavik.

Preberite še:

LP: Celje PL - PSG
Sportal V Zlatorogu igra mačke z mišjo, Barcelona z zajetno prednostjo
Krim Mercator - CSKA (liga prvakinj)
Sportal Krimovke še naprej stoodstotne

 

Ne spreglejte