Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
13. 2. 2016,
17.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Wisla liga prvakov

Sobota, 13. 2. 2016, 17.19

8 let

Po veliki zmagi se Branko Tamše zaveda: Smo šele na začetku

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Celjski rokometaši so zmagali drugič v ligi prvakov. Potem ko so na gostovanju premagali poljsko Wislo, so še vedno v igri za osmino finala.

Poljaki so v Zlatorogu slavili za tri gole, Celjani so jim na gostovanju vrnili z 31:25. Osnova ene najboljših tekem sezone je bila obramba, v kateri je blestel vratar Ivan Gajić, ki se je ustavil pri 17 obranjenih žogah. Z novima točkama – skupaj jih imajo pet – pivovarji še naprej ostajajo v igri za osmino finala lige prvakov.

Lovijo šesto mesto, na katerem je prav Wisla. V soboto jih čaka domača tekma z nemškim Flensburgom, nato pa sledita še Zagreb in turški Bešiktaš. Če bo vse potekalo po predvidevanjih, Celje za napredovanje potrebuje še vsaj dve zmagi.

"Odigrali smo zares dobro tekmo v obrambi, zaradi tega nam je bilo precej lažje v napadu. Na Poljskem je težko igrati, zato sem vesel, da smo jim vrnili za 'break' iz Zlatoroga. Smo šele na začetku poti in vsaka naslednja tekma bo zelo pomembna. Zahvalil bi se našim navijačem Florijanom, ki so nas spodbujali celotno tekmo in nam pomagali do zmage. Verjamem v poln Zlatorog prihodnji teden in upam, da bomo odigrali še eno tako dobro tekmo. Za Flensburg bo treba še dodati," se zaveda trener Branko Tamše.

"Zmagal je ekipni duh"

Blaž Blagotinšek je bil eden glavnih dejavnikov omenjene predstave v obrambi, ki Wisli ni dovoljevala lahkih golov.

"Res sem ponosen na ekipo, uspelo nam je odigrati odlično tekmo v Orlen Areni na težkem gostovanju. Danes je zmagal ekipni duh, izjemen boj v obrambi in za seboj smo imeli odličnega vratarja, ki nam je zelo pomagal. Bilo je še nekaj napak, tako v obrambi kot v napadu, in če to izboljšamo do tekme s Flensburgom, potem se lahko tudi proti njim nadejamo dobrega rezultata. Z ekipo si resnično želimo polnega Zlatoroga, saj nam bo tako zagotovo lažje. Upam, da je zmaga proti Wisli le prva v nizu pomembnih in velikih. Rad bi se tudi zahvalil našim navijačem, ki so nas prišli spodbujat tako daleč v Plock," je za klubsko spletno stran dejal Blagotinšek, ki je tarča uglednih klubov, a njegov odhod (še) ni potrjen.

Ne spreglejte