Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
21. 5. 2015,
10.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Žiga Mlakar Maribor Branik rokomet

Četrtek, 21. 5. 2015, 10.03

8 let

Po dodatnem izobraževanju v Mariboru ekspresno nazaj v Celje

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Mariborski rokometaši so kljub dobremu odporu proti Gorenju ostali brez finala državnega prvenstva. Po tekmah s Trimom se njihov levičar Žiga Mlakar vrača v Celje.

''Tekma je bila napeta, v zadnjih minutah nam je popustila zbranost, imeli smo dva igralca manj, ni nam uspelo zadeti. Gorenje je nato ušlo na dva gola prednosti in zasluženo prišlo v finale. Na vseh treh tekmah smo bili blizu Gorenja (na prvi so zmagali, op. a.), lahko bi se druga in tretja obrnili tudi drugače, v našo korist. Morda je zmanjkalo malo sreče, bila je tudi kakšna obramba preveč velenjskih vratarjev in kakšna naša napaka preveč. A nimamo si kaj očitati. Odigrali smo tri dobre tekme,'' se je desni zunanji Maribora Žiga Mlakar ozrl na polfinalno serijo z Gorenjem.

Velenjčanom sta tako on kot njegova ekipa povzročala precej preglavic. Mariborčani so dobili prvo tekmo in postavili pod vprašaj Gorenjevo uvrstitev v finale, kar bi bila za naslova željne Velenjčane pravzaprav polomija. Maribor se je izkazal za žilavega tekmeca, ki je na vsak način poskušal unovčiti velenjske hibe in predvsem utrujenost. Tekma je navrgla tudi nekaj živčnosti, tri rdeče kartone, a so se prerivanja na srečo dovolj hitro umirila.

''Zadovoljen v vseh pogledih''

Otrok Celja s kar nekaj izkušnjami iz lige prvakov se v lanski sezoni ni dogovoril za delovanje v Zlatorogu in je odšel na ''dodatno izobraževanje'' v Maribor. Po odhodu Davida Miklavčiča so se prvaki spet spomnili nanj.

''V lanski sezoni s Celjani nikakor nismo prišli skupaj. Mislim, da sem v letošnji zelo napredoval. Za to se moram zahvaliti trenerjem. Da, s Celjani smo se letos spet sestali, dogovorili smo se, tako da se vračam. Finance? Pogovarjali smo se drugače kot lani, zato sem zadovoljen v vseh pogledih,'' je sklenil Mlakar, ki je v vijoličnem dresu vsekakor napredoval in postal konstantnejši. Njega in Mariborčane zdaj čaka serija tekem za tretje mesto s Trimom.

Ne spreglejte