Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
12. 11. 2016,
21.52

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

1

Natisni članek

rokomet liga prvakov Pick Szeged Celje Pivovarna Laško

Sobota, 12. 11. 2016, 21.52

6 let, 6 mesecev

Po tekmi med Celjem in Pickom

Madžari so se v Celju počutili kot doma, a ne zaradi treh Slovencev #video

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

1

celje pick | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Celjski rokometaši so izgubili na drugi domači tekmi v ligi prvakov in skupaj četrto. V Zlatorogu je bil z 31:25 boljši madžarski podprvak Pick Szeged. Poraz ni usoden za napredovanje, a kakšna točka bi bila še kako dobrodošla.

"Nekatere stvari so delovale, druge ne. Ekipa Szegeda je znala kaznovati naše napake. Vztrajno, pametno, Pick je lepo izkoriščal pomanjkljivosti v naši igri. Dvakrat, trikrat smo imeli sedemmetrovko, prazen gol, (pol)protinapad … To so stvari, ki te lahko približajo ali oddaljijo. Da je imel Pick manj igralcev v reprezentanci, ni izgovor. Dokler smo pri močeh, smo lahko konkurenčni. Ko ni tako, nam ekipe, ki imajo 16 ali več igralcev, pobegnejo," je celjski trener Branko Tamše, ki še vedno nima na voljo prvega desnega zunanjega Žige Mlakarja, stvarno analiziral srečanje, na katerem je njegova ekipa izgubila s 25:31, kar je bila tudi najvišja razlika na tekmi.

Stoodstotni učinek (5/5) odličnega Luke Žvižeja in njegov prispevek v obrambi tokrat nista zadostovala. Gal Marguč, Jaka Malus in Blaž Janc so dosegli po štiri gole. Pri Picku sta Zsolt Balogh in Sergej Gorbok zadela po šestkrat. Celjani ostajajo pri treh točkah.

Brez prave (dnevne) forme

To je bil večer, ko v svoji najboljši podobi niso bili niti celjski igralci niti gledalci, ki jih je bilo okrog tri tisoč. Prvi so se tri četrtine tekme dobro upirali močnemu tekmecu, za katerega v letošnji sezoni nastopajo tudi Slovenci Staš Skube, Mario Šoštarič in Matej Gaber. Ko je madžarska prednost dosegla mejo treh golov, se Celjani niso mogli več vrniti.

Pogled Urbana Lesjaka:



Nekdanji Celjan Sergej Gorbok je blestel s šestimi goli. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Nekdanji Celjan Sergej Gorbok je blestel s šestimi goli. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Ne igralci ne navijači se niso predstavili v najboljši podobi. Pri prvih je škripala obramba, še posebej z igralcem več. Tribune pa tudi niso dale energije, ki bi jo druščina na igrišču potrebovala.

Občasno smo dobili vtis, da se kot doma, tudi zaradi glasnega bodrenja nekaj sto Pickovih navijačev, v Zlatorogu počutijo Madžari, ne pivovarji.

''Gledalci v Celju so takšni, da jih moramo dvigniti. Tokrat jih nismo oziroma niso začutili obdobja, ko smo najbolj potrebovali pomoč. Morda pa so se hranili za derbi z Gorenjem,'' se je proti torkovemu dogajanju v ligi Seha že ozrl Lesjak.
Pogled: Juan Pastor, trener Picka:
"Celje igra zelo dober rokomet, zato je tu težko zmagati. Po reprezentančnem premoru je vselej zahtevno igrati. Tekmo smo dobili v drugem polčasu po zaslugi obrambe. Čestitam igralcem, ki so v tekmo vložili veliko energije, in navijačem."

Posebna tekma

''Zame je bila to posebna tekma. V Zlatorogu sem bil malokrat uspešen. Želja po dveh točkah je bila zelo velika. Določeni igralci so bili poškodovani. Odigrali smo resno, le s takšnim pristopom je mogoče v Celju zmagati. Hvala navijačem,'' so bile misli Maria Šoštariča. Velenjčan je v Zlatorogu slavil prvič po skoraj treh letih. Dal je dva gola, Staš Skube štiri, Matej Gaber pa je zaradi poškodbe ostal na klopi.

Galerija Matica Klanška Veleja:
Fotogalerija
1 / 30

Oster kriterij

Pick je v Celju pokazal, da je res odlična ekipa z nadvse analitičnim trenerjem Juanom Pastorjem. Madžari so se izvrstno pripravili na Celjane z globoko različico obrambe 5-1, za katero so se odločili tudi Celjani in katere glavni cilj je bil zajeziti učinek Mihe Zarabca in Blaža Janca. To ji je na trenutke zelo dobro uspevalo.

Poglavje zase sta bila sodnika, ki sta imela izjemno strog kriterij izključitev. Na eni in drugi strani. Tovrstno delovanje in piskanje je bolj prizadelo Celjane, ki imajo bistveno krajšo klop. Povilas Babarskas je bil tako drugič izključen že v deveti minuti, Denis Buntić pa v 17.

Marin Šego je ustavil devet strelov. Večino od tega pomembnih. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Marin Šego je ustavil devet strelov. Večino od tega pomembnih. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Celjska hiba in Marin Šego

Celjski napad je bil preobražen v iskanje vrzeli med gostujočimi hitrimi igralci in hrusti, ki jih na črti ne manjka. Obramba je bila premalo čvrsta za to raven. Sploh z igralcem več.

Madžari so ob izključenem rokometašu dosegli kar šest zadetkov. Celjani so pogrnili na izpitu izkoriščanja tekmečevih izključitev, ki jih je imel Szeged za osem minut več.  

Jeziček na tehtnici je bil odlični hrvaški vratar Picka Marin Šego. Obranil je nekaj težkih strelov v drugem polčasu, sedemmetrovko, eno pa so Celjani zgrešili kar sami. Na drugi strani je imel podoben in celo za spoznanje boljši učinek (deset obramb) Urban Lesjak, a njegove ustavljene žoge niso bile (tako) izkoriščene.

Slovenski prvaki niso mogli tolikokrat zadeti, kot so dobili golov. Pick je minimaliziral njihove protinapade. In še ti niso bili vsi realizirani. Seveda še zdaleč ni bilo vse slabo. Poleg Žvižeja je med drugim dobro odigral Jaka Malus, pri katerem bi bila brez zgrešene sedemmetrovke ocena še višja.

Vid Poteko in Blaž Janc sta praktično obsojena na polno minutažo. Celjani, ki so veliko bolje odigrali v prvem polčasu, se fizično ne morejo kosati s Picku podobnimi moštvi. Njihova deviza v podobnih primerih je hitrost, ki pa so ji Madžari tokrat vgradili zavoro.

Nič od preobrata

Tekma je bila bolj ali manj odločena v 45. minuti, ko so Madžari prvič povedli za tri gole. Nato so stopnjevali svojo igro, jo še bolj utemeljili na fizični moči. Pri poskusih preobrata pa so pivovarji hiteli in delali napake, tako da se je razlika dvignila na končnih šest golov. V naslednjem krogu Celjani v soboto gostujejo pri beloruskem prvaku Meškovu.

Celje PL : Pick Szeged 25:31 (15:16)

Dvorana Zlatorog, gledalcev 3.000, sodnika: Eliasson in Palsson (oba Islandija).

Celje Pivovarna Laško: Lesjak (10 obramb), Gajić; Malus 4, Barbarskas 1, Janc 4, Razgor 2, Suholežnik, Marguč 4 (2), Grošelj, Poteko 2, Zarabec 2, Kodrin 1, Fižuleto, Mačkovšek, Žvižej 5, Bećiri.

Pick Szeged: Sierra (3 obrambe), Šego (9 obramb - 1 x 7-m); Obranović, Källman 4, Gorbok 7, Goncalves dos Santos, Zubai 2, Balogh 6 (3), Skube 4, Blažević, Gaber, Šoštarič 2, Rodriguez, Banhidi 4, Buntić 2, Boka.

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 4 (2), Pick Szeged 3 (3).

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 10, Pick Szeged 18 minut.

Rdeči karton: /.

Ne spreglejte