Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
19. 7. 2017,
11.48

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Patrik Leban reli Riko Ribnica Nexe

Sreda, 19. 7. 2017, 11.48

6 let, 6 mesecev

O dveh športih z enim športnikom

Patrik Leban: Če ne voziš yuga, ne veš, kaj je trpljenje

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
patrik leban | Foto Matej Kodele

Foto: Matej Kodele

O reliju, yugu in njegovem novem klubu s Patrikom Lebanom, svežim rokometnim reprezentantom.

Za novim rokometnim reprezentantom Patrikom Lebanom je leto, vsekakor vredno dvignjenega palca. Jeseni se podaja na prvi mednarodni izziv. Podpisal je namreč pogodbo s hrvaškim prvoligašem Nexejem. Junija je debitiral v reprezentanci, pred tem je z Ribničani osvojil tretje mesto v prvenstvu, četrto v pokalu in se preizkusil tudi v pokalu EHF.

Več si skoraj ne bi mogel želeti. Skoraj … "Za mano je lepa sezona, a ima črno piko. Zaradi poškodbe sem namreč prehitro končal evropsko sezono," je smetana na torti zmanjkala Primorcu, s katerim Ribnica precej verjetno v zaostreni konkurenci prve evropske sezone ne bi končala brez točk.

Za 27-letnim Lebanom so odlične štiri sezone v Ribnici. Z njim v eni od glavnih vlog je klub dosegel največje uspehe v zgodovini. | Foto: Vid Ponikvar Za 27-letnim Lebanom so odlične štiri sezone v Ribnici. Z njim v eni od glavnih vlog je klub dosegel največje uspehe v zgodovini. Foto: Vid Ponikvar K večnim hrvaškim podprvakom

Naslednja sezona prinaša izziv iz Našic. Tako kot je Zagreb večni hrvaški prvak, je Nexe večni hrvaški podprvak. V zadnjem času s standardnim slovenskim priokusom.

V lanski sezoni so bili tam Saša Barišić Jaman, David Špiler in Gregor Lorger. Zadnja sta odšla, zato pa bosta Barišiću, pomlajenemu reprezentantu, družbo delala Leban in nekdanji član Krke Aljaž Lavrič.

"Veliko vlogo pri prestopu je odigral trener Hrvoje Horvat. O njem nisem slišal ene slabe besede. Res mi je bilo pomembno, da delam z dobrim trenerjem. Navsezadnje je Horvata za pomočnika poklical tudi Lino Červar. Imeli bomo sedem, osem novih igralcev, spoj mladosti in izkušenj, ki jih predstavljata Barišić in Vedran Zrnić," se novega kluba veseli Leban.

Zanj sta se zanimala tako Gorenje kot Celje, a sta bila pač prepozna.

V akciji. | Foto: Matej Kodele V akciji. Foto: Matej Kodele

"Če lahko voziš yuga, lahko vse"

Poletje je fant s Cola pri Ajdovščini izrabil za svoj hobi. To so seveda avtomobili, o čemer smo že pisali. Nastopil je na manj dirkah, kot je načrtoval, pa še na teh je imel smolo. Na reliju v Železnikih se mu je zlomila polosovina, zato kaj veliko dirkaškega adrenalina za Lebana na Gorenjskem ni bilo.

Se je pa prejšnji konec tedna predstavil na nekakšnem dnevu odprtih vrat avto kluba Žaba, kjer so njegovega yuga lahko preizkusili tudi prijatelji in navijači.

patrik leban | Foto: Matej Kodele Foto: Matej Kodele

In zakaj vozi ravno ta legendarni avtomobil, ki je verjetno eden največjih simbolov jugoslovanskega delavskega razreda? "Brat je s tem avtom začel dirkati, nato sem se mu pridružil še jaz.

Kupila sva ju - moj je letnik 1987, bratov pa 1989 - in ju s prijatelji predelala. Veste, kako pravijo? Če lahko voziš yuga, lahko vse. In če ne voziš yuga, ne veš, kaj je trpljenje," se je nasmehnil eden najboljših srednjih zunanjih na Slovenskem.

Trpljenje je konkretiziral: "Vse gre bolj na trdo, več je tresljajev, ni servovolana …"  Volan in vse, kar ga obdaja, bo za nekaj časa ostalo v garaži.

V ospredju bo spet žoga, boj za vodilno vlogo v klubu in navsezadnje tudi za januarsko evropsko prvenstvo na Hrvaškem.  

Ne spreglejte