Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
14. 5. 2015,
10.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Staš Skube Maribor

Četrtek, 14. 5. 2015, 10.44

8 let

Odločni Staš Skube: Ne zanima me, kakšna bo noga, v Berlinu bom igral

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Z zmago v Mariboru, ki je prinesla izenačenje polfinalne serije, so si rokometaši Gorenja zagotovili mirnejšo pot na zaključni turnir pokala EHF, ki jih v Berlinu čaka konec tedna.

Igrišče je že neštetokrat pokazalo vodilno vlogo Staša Skubeta v ekipi Gorenja. Srednji zunanji prefinjenih potez se je v Mariboru vrnil v ekipo, čeprav njegova mečna mišica še ni zaceljena, in Velenjčane z 12 zadetki – med drugim je bil nezgrešljiv s sedmih metro – in številnimi podajami popeljal do izenačenja v polfinalni seriji, ki se igra na dve zmagi.

"Zmagali smo sicer za gol, a imeli mirno končnico. Ko odloča ena žoga, je vse mogoče. Tokrat nam je zmago prinesel napad, čeprav vseskozi ponavljamo, da nam mora uspeh prinašati obramba. Dobili smo občutno preveč golov. Zdaj se lahko mirno dva dni pripravljamo na zaključni turnir pokala EHF," je zadovoljno, a obenem samokritično dejal Skube.

Navijači Gorenja, ki ga v soboto čaka polfinale pokala EHF z berlinskim Füchsejem, trepetajo, kako je z njegovo poškodbo, saj je več kot jasno, da so Velenjčani brez njega povsem druga ekipa. "Ne zanima me, kakšna bo noga, v Berlinu bom igral. Pri prvem zadetku sem začutil močno pekočo bolečino, a sem si dejal, da do konca tekme ne bom šel z igrišča, da si ne bi česa očital. Nogo bomo že pripravili," pomirja slovenski reprezentant, ki je s poškodbo, ampak tedaj druge mišice, med drugim odigral že tekmo s Holstebrojem na Danskem

"Zdaj je čas za vrhunec evropske sezone. S fanti se res veselimo zaključnega turnirja. Ne bi rad, da smo tam statisti, ampak da gremo po zgodovinski uspeh," si želi Skube, ki je pohvalil mladega Roka Ovnička, s katerim sta se odlično ujela in v določenem delu tekme igrala tudi skupaj. Mladinskega reprezentanta zaradi administrativnih ovir žal ne bo na zaključnem turnirju.

Ne spreglejte