Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 11. 2007,
20.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 26. 11. 2007, 20.45

8 let

Obrvan za mešanje "štren" favoritom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po prvem delu lige prvakov ter pred torkovim žrebom smo se pogovarjali s trenerjem Gorenja Velenja Ivico Obrvanom.

Velenjčani po letu dni znova sodelujejo v ligi prvakov. V skupini H, kjer so nastopili poleg Pick Szegeda, Bosne Sarajevo in Bresta Meškova, so osvojili drugo mesto in si zagotovili preboj med 16 najboljših ekip v Evropi. Pod vodstvom Ivice Obrvana, ki je na klop Gorenja prišel v letošnji sezoni, so s tem dosežkom izpolnili tudi postavljeni cilj: "V prvem delu lige prvakov sem zadovoljen z našimi nastopi, saj smo v skupini, ki je bila zelo kvalitetna, osvojili osem od dvanajstih možnih točk. Imeli smo zelo resne konkurente za drugo mesto, saj je bil Pick Szeged nedosegljiv. Proti Bosni in Meškovu smo potrdili dominacijo in zato sem zelo zadovoljen."

Pokvariti račune favoritom

Že v torek pa bodo Velenjčani dobili nove nasprotnike v glavnem delu lige prvakov. Z osvojenim drugim mestom, bodo dobili v drugem delu še eno drugouvrščeno moštvo in dve prvouvrščeni.

Hrvaški strateg je pred žrebom, ki bo opravljen jutri ob 11. uri na Dunaju, za Sportal dejal: "V tem trenutku nimam nobene želje, koga želim ali komu se želim izogniti v drugem delu. Vemo, da napredujeta v vsako skupino po dve drugo in prvo uvrščeni ekipi. Nam je glavno, da smo prišli naprej, saj smo s tem izpolnili prvi cilj. V konkurenci najboljših 16 ekip bomo odigrali najbolje, kakor znamo. Skušali bomo priti do kakšne zmage in s tem pokvariti račune ekipam, ki so na papirju močnejše od nas."

Najslabše za igralca je, če ne igra

Podobno kot večina medijev, se tudi mi nismo mogli izogniti zadevi Adnan Harmandić. Igralec, ki si kruh služi pri Bosni Sarajevo je podpisal pogodbo za naslednjo sezono z Velenjčani. S tem se pri igralčevem sedanjem klubu nikakor niso mogli sprijazniti, saj rokometašu, ki se najbolje znajde na položaju organizatorja igre grozi celo suspenz do konca sezone, kar je absurdno, saj do podobnih primerov predčasnega podpisa pogodbe prihaja tudi drugod po svetu, nenazadnje sta v Nemčiji za novi klub predčasno podpisala dve veliko bolj uveljavljeni imeni, in sicer Gregorz Tkaczyk ter Karol Bielecki.

"Vsekakor bi si želel v ekipi Adnana že sedaj, saj bi slednji prinesel dodatno kvaliteto v boju za osvojitev ciljev, ki smo si jih zadali. Če se bosta oba kluba dogovorila za predčasni prestop, bo prišel še sedaj, drugače pa šele prihodnje leto. Zavedati pa se je treba, da je najslabše za igralca, da ne igra. S tem vedno največ izgubil prav igralec sam. Gorenje ima pač določene omejitve proračuna, tako da si ne more privoščiti vsakega igralca. Seveda bi bil osebno zelo vesel, če bi lahko Adnan okrepil Velenje že sedaj," je za Sportal o morebitnem predčasnem prihodu Harmandiča dejal Obrvan.

Ne spreglejte