Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 3. 2021,
17.23

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,32

3

Natisni članek

Ljubomir Vranješ Tilen Kodrin kvalifikacije za olimpijske igre

Sreda, 10. 3. 2021, 17.23

3 leta, 1 mesec

Poškodba Tilna Kodrina

Nov udarec za Slovenijo pred bojem za Tokio

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,32

3

Tilen Kodrin | Tilen Kodrin ima poškodovano mišico. | Foto Grega Valančič/Sportida

Tilen Kodrin ima poškodovano mišico.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenski rokometaši so poglede po uspešno opravljenem torkovem preizkusu proti Poljski začeli usmerjati v konec tedna, ko se bodo v Berlinu bojevali za eno izmed dveh vozovnic na letošnje olimpijske igre v Tokiu. Tik pred odhodom na kvalifikacijski turnir pa je četa Ljubomirja Vranješa ostala še brez enega pomembnega člena, saj je zaradi poškodbe v domovini ostal Tilen Kodrin.

Slovenska rokometna reprezentanca se je danes popoldne že odpravila na Dunaj, kjer bo prenočila in v četrtek zjutraj poletela v Berlin. Tik pred odhodom v avstrijsko prestolnico je iz slovenskega tabora prišla nova slaba novica, saj je postalo jasno, da Tilen Kodrin na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju ne bo mogel pomagati izbrani vrsti. Izvid sredinega dopoldanskega pregleda z magnetno resonanco je pri levokrilnem rokometašu pokazal natrganino mečne mišice desne noge, zato je ostal v domovini, so sporočili z RZS.

Slovenci so ostali še brez enega člena izbrane vrste. | Foto: Reuters Slovenci so ostali še brez enega člena izbrane vrste. Foto: Reuters

"Predhodni preiskavi z ultrazvokom nista pokazali kakšnih nepravilnosti, a vseskozi sem imel občutek, da z mečno mišico nekaj ni povsem v redu. V klubu sem izpustil zadnjih nekaj tekem, tudi reprezentanca mi je omogočila treniranje po posebnem programu. Ker se stanje nekako ni izboljšalo, sem v sredo prestal novo preiskavo z magnetno resonanco, ki je pokazala poškodbo mečne mišice. Resnično sem izjemno razočaran, da ne bom mogel pomagati ekipi na turnirju v Berlinu. Soigralcem želim obilo sreče in da se jim sanje izpolnijo. Trdo smo delali za to," je razočarano dejal član Celja Pivovarne Laško.

Cingesar odpotoval z ekipo

Darko Cingesar je z ekipo odpotoval v Berlin. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Darko Cingesar je z ekipo odpotoval v Berlin. Foto: Žiga Zupan/Sportida Poškodba Kodrina je tako nov udarec že na tako dolgem seznamu težav slovenske izbrane vrste, ki jo poškodbe pestijo že od zbora. Tako je zaradi poškodbe gležnja že prej ostala brez dveh pomembnih členov, Boruta Mačkovška in Nika Henigmana. Zaradi težav z levo stegensko mišico pa je prvo tekmo v tem tednu proti Poljski – Slovenci so jo v Celju dobili z 32:29 – izpustil Darko Cingesar, ki pa je uspešno opravil sredin popoldanski trening in se z ekipo odpravil na pot proti Dunaju.

Izbranci Ljubomirja Vranješa so se kljub novemu neprijetnemu dogodku iz Zreč odpravili pozitivno razpoloženi in močno motivirani. V Berlinu bodo nastopili povsem neobremenjeni, a z veliko željo, da četrtič v zgodovini Slovenije uresničijo rokometne olimpijske sanje. Na pot je odšlo preostalih 18 reprezentantov "Na tekmi s Poljaki nismo ničesar skrili ali zakrili. V rokometu ni več pravih skrivalnic, ne bo jih niti v Berlinu, kjer bo veliko odvisno od dnevne forme, navdiha posameznikov, razpoloženja," je prepričan Vranješ.

Petkov obračun Slovenije z Alžirijo, ki se bo začel ob 17.45, bo prvi medsebojni obračun tekmecev v zgodovini. Po manj kot 24 urah slovenske fante v Berlinu že čaka obračun z gostitelji Nemci (ob 15.35), v nedeljo ob 18.15 pa sledi še srečanje z aktualnimi svetovnimi podprvaki Švedi.

Preberite še:

Slovenija Poljska kvalifikacije za EP
Sportal Generalka opravljena z odliko, oči že uperjene v Berlin
Slovenija Poljska kvalifikacije za EP
Sportal Slovenci naredili velik korak proti evropskemu prvenstvu
Ne spreglejte