Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
24. 7. 2017,
17.01

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

2

Natisni članek

EHF W19 EURO 2017 Slovenia slovenska rokometna reprezentanca Neli Irman

Ponedeljek, 24. 7. 2017, 17.01

6 let, 6 mesecev

Rokometna reprezentantka na razpotju

Neli Irman sestopa z najvišje ravni

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

2

neli irman | Foto Sportida

Foto: Sportida

Neli Irman, ki skupaj z Barbaro Lazović in Ano Gros v rokometni reprezentanci sestavlja triperesno deteljico dodane vrednosti, se spogleduje z novimi kariernimi izzivi. Del poletja bo preživela kot prostovoljka. Po eni strani je (bila) na vrhuncu kariere, ampak ...

Zadnje leto in pol je igrala za podgoriško Budućnost, se z njo dvakrat uvrstila na zaključni turnir lige prvakinj in dvakrat osvojila četrto mesto. Če ne prej, je zdaj zadnjim nejevernikom dokazala, da lahko igra v top klubu.

A za 31-letno Neli Irman se bo poslej marsikaj spremenilo. Marsikdo bi bil konec julija paničen, ker nima kluba. Ona ne. Imela je ponudbe, a jim je rekla ne, ker si želi spremembe v karieri. Ob osebnih razlogih, da se ji v klub še ne mudi, si želi tudi na mehek način vstopiti na trg dela. Torej, kombinirati rokomet s službo, kar seveda na visoko profesionalni ravni ni mogoče.

Pridih ženstvenosti | Foto: Sportida Pridih ženstvenosti Foto: Sportida

Na novo pot

"V zadnjih dveh letih sem igrala na vrhuncu, želim si poskusiti nekaj novega v življenju. Mislim, da ni ne prepozno ne prehitro. Počasi končujem z vrhunsko ravnijo," pravi prvo desno krilo slovenske reprezentance.

Ponudbe so bile. Destinacije pa Romunija, Turčija, Francija … "Finančno sem v redu, trenutno mi denar ni na prvem mestu. Rada bi bila z družino. Z igranjem v naštetih klubih pa ne bi ravno obogatela ..."

Oglasil se je tudi Krim, ki mu je ne rekla iz podobnega razloga: ob rokometu bi rada tudi delala.

Nemčija najprimernejše okolje?

Takšen način udejstvovanja in razmišljanja pa prakticirajo na primer v Nemčiji, tako da je realno pričakovati (tudi) kak klub iz bundeslige. Želi si igrati v korektnem klubu, a če konkretne ponudbe ne bo, je vsekakor odprta možnost, da bi nekaj časa pomagala kateremu od slovenskih prvoligašev.

V Podgorici, kjer je nazadnje igrala, se je počutila odlično. Tam se je bodo radi spominjali tako po igralski kot osebnostni perspektivi. A v skladu z imenom je Budućnost sestavila mlado ekipo, ki Slovenke ni več videla v svojem programu za prihodnost.

Slovenke so se uvrstile na dve zaporedni veliki tekmovanji. | Foto: Sportida Slovenke so se uvrstile na dve zaporedni veliki tekmovanji. Foto: Sportida

Bo igrala!

Kaj pa reprezentanca? Po zadnji akciji se je poslovila Nina Jeriček, podobno tudi Maja Užmah. Sestra rokometaša Krke Jana Irmana pa …

"Niti eno sekundo nisem govorila, da končujem kariero. Te navedbe so tudi mene presenetile. Želim si igrati na svetovnem prvenstvu. A to je odvisno tudi od mojega kluba in poti nasploh," je Irmanova vsaj nekoliko pomirila svoje številne navijače: "Želim si, da se moja reprezentančna zgodba konča z menjavo generacij ali koncem kariere. Reprezentanco izjemno spoštujem. Na voljo ji bom, dokler me bo potrebovala."

Poletje prostovoljstva

Poleti vsekakor ima kaj početi. Postala je namreč prostovoljka bližajočega se evropskega prvenstva za mladinke, ki se bo čez nekaj dni začelo v Celju.



Neli Irman in Žiga Mlakar, ambasadorja evropskega prvenstva mladink | Foto: Slavko Kolar Neli Irman in Žiga Mlakar, ambasadorja evropskega prvenstva mladink Foto: Slavko Kolar "Za prostovoljstvo na EP za mladinke sem se odločila, ker imam čas, ker sem še vedno brez kluba in ker menim, da je organizacija prvenstva velik dogodek za Slovenijo.

Udeležila sem se že kar nekaj takih prvenstev, ki so mi bili kot igralki nekaj izjemnega. Na prvenstvih spoznaš ogromno ljudi in stkeš mnogo poznanstev, ki ti bodo mogoče nekoč dala veliko.

Vidiš lahko veliko dobrega rokometa ter dekleta, ki bodo morda postala odlične igralke v najvišjih ligah in reprezentancah."
Ne spreglejte