Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
15. 9. 2014,
15.28

Osveženo pred

5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Olimpija Roman Volčič dolg upniki

Ponedeljek, 15. 9. 2014, 15.28

5 mesecev

Nekdanji predsednik KZS na pomoč rokometni Olimpiji

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kaže, da je rokometni Olimpiji posijal ne le žarek, ampak soj upanja za lepšo prihodnost.

Zgodba je znana in obrabljena. Nekaj njene kronologije lahko spoznate v spodnjih povezavah. V preteklosti se je pri rokometašicah Olimpije spilo več, kot se je plačalo. Klub je zabredel v dolgove in životarjenje. Pred dvema letoma je izpadel iz prve lige, v zadnji sezoni ni imel članske ekipe. Začasno vodstvo, sestavljeno iz peščice zanesenjakov, ki so bili hkrati tudi trenerji, je krmarilo, kot je vedelo in znalo ter pogledovalo proti omari, kdaj bo iz nje padel novi okostnjak.

Letošnje poletje je vendarle prineslo korake naprej. Na skupščini so člani Alešu Vebru naziv zakonitega zastopnika spremenili v predsednik, ob njem sta v upravnem odboru še Jure Ocepek in Roman Volčič, nekdanji predsednik Košarkarske zveze Slovenije, ki je že do zdaj pomagal z nasveti in izkušnjami. Vodstvo je doseglo dogovor z upniki o delnem odpisu dolgov in poplačilu v treh letih.

Za polovico znižan dolg

"Skupaj z mojimi sodelavci Marjeto Veber Marton, Matejo Ivanc, Miro Miloševič, Juretom Ocepkom in Romanom Volčičem smo v zadnjih štirih mesecih naredili velik korak k rešitvi kluba, ki predstavlja našo rokometno družino. Dobili smo vpogled v realno finančno stanje, ki je bilo daleč od tistega, ki so nam ga nekateri predstavili pred dobrim letom. Skupni dolg v višini 119.400,00 evrov, ki je nastal med leti 2008 in 2012 pod nekdanjo upravo tega kluba smo po dogovoru z upniki znižali na 60.000 evrov, ki jih moramo odplačati v naslednjih treh letih," je z vidnim zadovoljstvom poudaril Veber.

Misli zatavale tudi k stečaju

"Poleg upnikov, ki so nam odpisali velik del terjatev, smo bili veseli, da nam je prisluhnil tudi župan, ki smo ga seznanili z našimi namerami in situacijo v klubu. Ne bom skrival, da smo na začetku razmišljali izključno o tem, da pošljemo klub v stečaj, vendar pa smo se po pogovoru z županom odločili, da ga poizkusimo rešiti," je dodal Ljubljančan, ki se je projekta reševanje Olimpije lotil skupaj s soprogo Marjeto in dosegel veliko, pravzaprav ogromno. Pri Olimpiji se ve, kakšni natančno so dolgovi, doseženi so sporazumi z upniki, ki jih dekleta nosijo na dresih namesto pokroviteljev in določena dinamika odplačevanja.

Ne spreglejte