Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
4. 6. 2015,
14.19

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

rokomet reprezentanca Veselin Vujović Zreče Blaž Janc Uroš Zorman

Četrtek, 4. 6. 2015, 14.19

2 leti, 11 mesecev

Nasmejani Veselin Vujović pozdravil tudi kapetana

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Zrečah se je prvič pod vodstvom novega selektorja Veselina Vujovića zbrala rokometna reprezentanca, ki jo čaka nadaljevanje kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016.

Maja je zapihal nov veter v vodstvu rokometne reprezentance. Borisa Deniča je zamenjal Veselin Vujović, ki mu pomaga Uroš Šerbec. Skupaj s preostalim strokovnim vodstvom sta zbrala ekipo v Zrečah, kjer se bo pripravljala na kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2016 s Slovaško in Latvijo, ki bosta 10. oziroma 13. junija.

V reprezentančnem taboru tudi Uroš Zorman

Ekipa, ki tako kot selektor deluje sproščeno, še ni popolna. Manjkajo igralci, ki nastopajo v nemškem in francoskem prvenstvu, Klemen Cehte in Matjaž Brumen. Naknadno sta bila na priprave zato povabljena Mario Šoštarič in Blaž Janc. Z ekipo je tudi Uroš Zorman, ki je sicer poškodovan in ne kandidira za tekmi, a bo v reprezentančnem taboru opravljal rehabilitacijo.

Že prej so sodelovanje z ožjega seznama odpovedali Marko Bezjak, Primož Prošt zaradi poškodbe in Dragan Gajić iz osebnih razlogov. Prvič so v reprezentančni bazi Vid Poteko, Miha Zarabec, Darko Cingesar in Janc.

"Igralci, ki jih ni, so dolgoletni nosilci igre. A vsako slabo skriva tudi nekaj dobrega. Priložnost bodo dobili mladi in upam, da jo bodo izkoristili. Priprave smo začeli zelo zgodaj, sej menim, da bom svoj sistem lažje uvedel, če bom delal z manjšo skupino, saj bodo nekateri prišli pozneje," je dejal novi slovenski selektor, ki je razmišljal tudi o vpoklicu Nejca Cehteta, a je nekdanji mladinski reprezentant poškodovan.

Vujović si prvenstveno ekipo želi čim bolje spoznati in ji predstaviti svoj pogled na obrambo. "Za vsako dobro ekipo je bila baza velikega uspeha obramba. Za napad in ustvarjalnost me ne skrbi," je sklenil tretji tuji selektor na slovenski klopi, ki bo pozno popoldne reprezentante že odpeljal na prvi trening.

Ne spreglejte