Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 11. 2014,
7.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

rokomet liga prvakov liga prvakov Kiel

Sreda, 19. 11. 2014, 7.32

8 let

Namesto rdečega kartona zaradi komolca v obraz pristal med zvezdami kroga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Udarec Jeffreyja M'timaja na tekmi rokometne lige prvakov med Parisom in Kielom je bil kaznovan izjemno milo. Premilo. Na srečo žrtev, Dominik Klein, ni utrpela hujših posledic.

Paris in Kiel sta pretekli konec tedna uprizorila veliki derbi skupine A lige prvakov. Po njem imata vsak po osem točk, zmage pa so se veselili Nemci. A tekma je imela tudi svojo temno plat, ki bi bila lahko še bistveno temnejša, kot je delovala.

Glavni lik dogajanja je odlični krilni rokometaš PSG Jeffrey M'tima. V 54. minuti pri vodstvu Kiela za tri gole se je v napadu začasno preselil na šestmetrsko črto, očitno v želji po blokiranju igralca. Pokrival ga je Dominik Klein, Francoz pa je po kratkem prerivanju, ki ni bilo nič posebnega, Nemca s komolcem kratko malo kresnil po obrazu. Klein se je zvrnil na tla, romunska sodnika pa sta M'timaju, ki se je še ležečemu Kleinu sicer prišel opravičit, pokazala – pozor – dvominutno izključitev. Zloglasno akcijo s počasnim posnetkom najdete na 1:09:56. Ko je Klein vstal, je imel pod levim očesom konkretno podplutbo, končalo pa bi se verjetno lahko precej huje.

Incidenta ne želimo jemati iz konteksta ali soditi prehitro, morda je imel tudi svojo zgodovino, a dejstvo je, da se je M'tima odzval brutalno in da smo v sezoni videvali rdeče kartone že za bistveno bolj nedolžne prekrške. Rokomet je res kontaktni šport, a takšne poteze morajo pri njem naleteti na vrata, zaklenjena z nekaj ključavnicami in zapahi. Ali pa biti ustrezno sankcionirane.

Da bi bil paradoks še večji, je bil eden od treh golov M'timaja izbran za tretjega najlepšega v petem krogu lige prvakov. Zanimivo bo spremljati, kaj, če kaj, bo ukrenila Evropska rokometna zveza.

Ne spreglejte