Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
24. 12. 2015,
17.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Jure Dolenec Montpellier rokomet

Četrtek, 24. 12. 2015, 17.00

8 let

Najboljša jesen, odkar je postal legionar

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Rokometni reprezentant in član Montpelliera Jure Dolenec z zadovoljstvom zre na klubsko jesen.

Škofjeločan Jure Dolenec ima v zadnjih dneh leta 2015 veliko razlogov za nasmeh. V svojem Montpellieru igra veliko, morda celo preveč, saj ga nekoliko že načenja utrujenost, in dobro. V ligi prvakov se njegovemu klubu nasmiha osmina finala. Poleti je pogodbo podaljšal še za tri leta, pri francoskem podprvaku z družino uživa, pričakovano je bil izglasovan na tekmo zvezd …

"Za menoj je verjetno najboljše pol sezone, odkar sem odšel v tujino. Res pa je, da sem zato nekoliko bolj utrujen. Ko se je po poškodbi vrnil Vid Kavtičnik in je kazalo, da bom začel igrati malo manj, se je poškodoval naš prvi srednji zunanji (Diego Simonet, op. a.), tako da Vid zdaj igra le organizatorja, jaz pa sem na igrišču ves čas. Ampak vsekakor je bolje igrati trideset tekem po 60 minut kot pa po 15. Ne bom se pritoževal, vedno sem vesel, ko igram," je zadovoljen 27-letnik, ki je že lep čas prva izbira na desnem zunanjem položaju.

Senco na jesenski del klubske sezone mečeta serija poškodb in sila skromno tretje mesto v državnem prvenstvu. "V ligi prvakov bomo dosegli osnovni cilj, kot kaže, se bomo uvrstili v osmino finala. Težava je v tem, da nimamo širokega kadra. Poškodovali so se nam nosilci igre, Borut Mačkovšek se ni vklopil po željah in je odšel, igrali smo praktično brez levega zunanjega. Imeli smo veliko težav, v ligi prvakov smo nekaj tekem tesno izgubili," je pojasnil Gorenjec in se dotaknil še boleče teme – francoskega prvenstva.

"Tretje mesto je katastrofa, ampak …"

Montpellier je na 14 tekmah štirikrat izgubil in zabeležil še dva remija. Vsekakor bistveno manj od pričakovanj: "Domače prvenstvo? Tretje mesto je katastrofa. A težko je igrati na primer proti francoskim ekipam s sredine lestvice, ki imajo kakovostne zasedbe, proračun kot dva- ali trikratnik celjskega in igrajo enkrat tedensko.

Mi pa pridemo s povsem zdesetkano ekipo na primer neposredno s Švedskega. Ni preprosto. Gotovo bi morali dobiti kakšno točko več, a menim, da se bodo stvari v drugem delu sezone postavile na svoje mesto. Če premagaš Paris, ki ima še tekmo manj, in za njim zaostajaš šest točk, veš, da nisi vsega naredil, kot je treba. Mislim, da tudi v klubu razmišljajo o razširitvi kadra."

V podrobno razčlenjevanje reprezentančne zgodbe – Slovenija bo januarja na Poljskem nastopila na evropskem prvenstvu v skupini s Švedsko, Španijo in Nemčijo – se ni spuščal. Trenutni režim treningov je poudarjal osvežitev in polnjenje baterij po naporni klubski jeseni. Resno taktično delo se bo začelo po kratkem božičnem premoru. O tem, kam lahko poseže Slovenija, je tako še prezgodaj razpravljati. Za Dolenca pa so eni glavnih favoritov še vedno Francozi, ki imajo izjemno veliko izkušenj, čeprav bodo nastopili v okrnjeni zasedbi.

Ne spreglejte