Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
16. 1. 2015,
17.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Miro Požun slovenska rokometna reprezentanca

Petek, 16. 1. 2015, 17.52

8 let

Miro Požun: Žalosten pogled na tribune, kot da bi šlo za prijateljsko tekmo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Legendarni slovenski rokometni trener Miro Požun je po prvi tekmi Slovenije na svetovnem prvenstvu v Katarju, s 36:23 je premagala Čile, zadovoljen.

"Vsak začetek je težak, toliko bolj za ekipe, ki so favoritinje," je opravičilo, zakaj se je Slovenija v prvem polčasu mučila s Čilom – večji del prvega dela igre je zaostajala, na odmor pa odšla s prednostjo dveh zadetkov –, našel Miro Požun.

"Vsi smo pričakovali, da bo Slovenija takoj prišla do visokega vodstva, a se to ni zgodilo. Bilo je veliko težje, kot smo pričakovali. Čilenci, ki jih seveda nismo poznali, so presenetili, z agresivnostjo in hitrostjo so nam povzročali kar nekaj težav. Igrajo rokomet, kakršnega nismo vajeni, tudi Gorazdu Škofu je bilo v vratih težje, saj ni poznal nasprotnikovih strelcev. Primožu Proštu, ki jih je najprej nekaj časa opazoval s klopi, je bilo veliko lažje," je povedal 71-letni trener.

"V drugi polčas so Slovenci krenili veliko bolje, igrali bolj zavzeto in dokazali, da so kakovostnejši od Čila. Nasprotnik ni mogel več slediti, razlika se je večala iz minute v minuto. Dlje ko je tekma trajala, lažje je bilo. Na koncu smo prišli do tistega, kar smo pričakovali. Mislim, da smo lahko zelo zadovoljni," je še povedal nekdanji selektor Slovenije.

"Velik plus je, da smo visoko zmagali in so priložnost lahko dobili vsi igralci. Prav tako smo z odliko opravili s prvo tekmo, ki je psihično vedno najtežja. Zdaj bo veliko lažje. Minus je, da nismo zadevali z zunanjih položajev. Proti zahtevnejšim tekmecem, ki so pred nami, tako ne bo šlo. Treba bo začeti zadevati tudi na postavljeno obrambo. Ne moremo se zanašati le na prodore," je opozoril trener, ki je rokometaše Celja leta 2004 popeljal do naslova evropskega prvaka.

Škoda, da proti Belorusom ne igramo pozneje

To bo treba pokazati že v soboto ob 15. uri, ko Slovence čaka Belorusija na čelu z nekdanjim slovenskim reprezentantom Sergejem Rutenko.

"Tako je. Proti Belorusom bo treba igrati taktično bolje. Škoda, da proti njim ne igramo pozneje, ko bodo že malce bolj utrujeni. Znano je, da imajo izjemne posameznike, a kratko klop. Njihovi nosilci igrajo praktično vso tekmo, zato bodo pozneje prav gotovo bolj utrujeni. Kakorkoli že, tudi zdaj jih lahko premagamo. Tudi zato, ker bomo zaradi tega, ker so nas prikrajšali za zadnje evropsko prvenstvo, bolj motivirani. Pričakujem zmago," je iskreno priznal Požun.

Morali bi igrati v več arabskih državah

Za konec smo nekaj besed namenili še depresivnemu pogledu na tribune dvorane Alija bin Hamada Al Atijala, ki sprejme osem tisoč gledalcev, a se je tokrat v njej zbralo manj kot pet odstotkov polne kapacitete.

"To je škoda. Mislim, da bi moralo biti tako veliko tekmovanje na sporedu v več arabskih državah. Vsaka bi morala gostiti eno skupino. Žal so zdaj vse tekme v Katarju, ki ima majhno število gledalcev. Na današnji tekmi Slovenije je bil pogled na tribune res žalosten. Igrali so tekmo svetovnega prvenstva, videti pa je bilo, kot da gre za trening tekmo. Žalostno," je za konec opozoril edini slovenski trener v pomembnejših moških kolektivnih športih, ki se lahko pohvali z naslovom evropskega prvaka.

Ne spreglejte