Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
14. 1. 2017,
21.36

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Miha Zarabec slovenska rokometna reprezentanca rokomet svetovno prvenstvo

Sobota, 14. 1. 2017, 21.36

6 let, 6 mesecev

Eden od botrov druge slovenske zmage

Miha Zarabec - z bolniškega dopusta do faktorja X

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
zarabec slovenija islandija rokomet svetovno prvenstvo metz | Foto Grega Wernig/Ekipa SN

Foto: Grega Wernig/Ekipa SN

Slovenski rokometaši lažje dihajo. Uspešno so opravili s prvo resno oviro na svetovnem prvenstvu, Islandijo. Na igrišče se je z odliko vrnil Miha Zarabec.

"Tekma je bila zares zahtevna, vse drugo kot zmaga pa bi bilo za nas veliko razočaranje. Islandske rokometaše smo dobro analizirali in se pripravili na njihov način igre, a vedeli smo, da smo boljši in da moramo zmagati. Niti igre smo imeli v svojih rokah. Odločila je malenkost. Ponavadi smo se ob takšnih priložnostih ustrašili. Čeprav manjkajo nekateri prejšnji nosilci, smo pokazali, da znamo," je po zmagi nad vselej neugodno Islandijo s 26:25 razlagal Miha Zarabec.

Fotogalerija
1 / 10

Eden od botrov druge zmage

Slovenija je v Metzu na drugi tekmi prišla do drugega para točk. Zarabec pa je imel pri tem vmes precej prstov. Tekmo je začel, povezoval napadalne niti, dosegel nekaj pomembnih golov. Tudi zadnjega, slovenskega 26., pred tem pa je Islandcem vešče ukradel žogo, ko so imeli napad za izenačenje. In to po tem, ko je večino zadnjih dni vadil po posebnem programu, ker je dobil prejšnji petek proti Franciji udarec v mišico v bližini kolena.

"Zmaga čez dan ali dva ne bo veljala nič"

Ampak … "To je le ena tekma. Zmaga čez dan ali dva ne bo veljala nič. Čaka nas še veliko zanimivih tekem. Proti Makedoniji nas čaka popolnoma drug tip rokometa. Mislim, da bo to srečanje za nas prelomno. Če premagamo Makedonijo, bomo imeli še boljše izhodišče. Na dobro poti smo, tega ne smemo pokvariti," se organizator igre pri Celju, ki je imelo tokrat v postavi kar pet svojih članov, zaveda, da bi si Slovenci z morebitnim porazom proti Makedoniji lahko poslabšali karte.

Islandci so se Sloveniji v končnici približali na gol zaostanka, a je nato dobro minuto pred koncem Miha Zarabec ukradel žogo in zadel. | Foto: Grega Wernig/Ekipa SN Islandci so se Sloveniji v končnici približali na gol zaostanka, a je nato dobro minuto pred koncem Miha Zarabec ukradel žogo in zadel. Foto: Grega Wernig/Ekipa SN
Zarabčeva poškodba še ni povsem  sanirana. A dovolj, da lahko pomaga: "Iz treninga v trening je bolje. Ko je prisoten adrenalin, ko je žoga v rokah, niti pomislim ne na to, da bi me kaj bolelo. Hvala bogu, da se je vse v redu izteklo. Še malo in bo vse, kot mora biti. Vedel sem, da moram poškodbo odmisliti. Vedel sem, da če bom maksimalen, bo vse lažje. Na srečo se stanje ni poslabšalo."

Ne spreglejte