Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
12. 4. 2017,
15.16

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Miha Zarabec Branko Tamše Kiel Celje Pivovarna Laško

Sreda, 12. 4. 2017, 15.16

6 let, 6 mesecev

Po prestopu k 20-kratnemu nemškemu prvaku

Miha Zarabec v Kielu: Uresničile so se mi sanje

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
celje kristianstad razgor tamše tamse | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Sezono pred koncem pogodbe bo celjske rokometaše zapustil reprezentant Miha Zarabec, seli se k trikratnemu osvajalcu lige prvakov Kielu. V Celju bodo (za zdaj) iskali nadomestila znotraj ekipe.

"Ko je Miha v igri, žoga kroži hitro, zelo je nevaren za gol. Prinaša nam odlike, ki jih potrebujemo," o svoji novi okrepitvi, 26-letnem Mihi Zarabcu, ki je podpisal pogodbo za eno leto z možnostjo podaljšanja, pravi Alfred Gislasson, trener trikratnega evropskega prvaka, nemškega Kiela.

Gre za eno od največjih svetovnih rokometnih inštitucij in prestop z veliko začetnico, čeprav sodelovanje na prvi pogled ni dolgoročno. Zarabca legendarni Islandec, ki na Kielovi klopi sedi že desetletje, zagotovo zelo dobro pozna. Takšnega tipa igralca v svoji zasedbi, ki je najbolj tanka prav na položaju srednjega zunanjega, nima, zato igralnih minut verjetno ne bo manjkalo.

Trener Alfred Gislasson (levo) bo dobil igralca, kakršnega v ekipi nima. | Foto: Sportida Trener Alfred Gislasson (levo) bo dobil igralca, kakršnega v ekipi nima. Foto: Sportida

Trimo, Maribor, Celje

"Izjemno sem vesel, saj so se mi uresničile otroške sanje, da zaigram za tak klub. Rad bi se zahvalil Celju za korektnost in podporo ob tem prestopu. Za vse preostalo poslavljanje in zahvale bo še dovolj časa, saj nas trenutno čaka veliko bolj pomembno delo na igrišču. Še vedno je ta trenutek v moji glavi samo delo v Celju, cilji, ki jih imamo, in to bom tudi pokazal," pa je za spletno stran kluba, ki bo njegov aktualni le še nekaj mesecev, dejal slovenski reprezentant.

Kariero je začel v Trimu in napredoval z velikimi koraki. V pokalu EHF je nase opozoril v Mariboru, v zadnjih treh sezonah pa je bil tvorec celjske igre v ligi prvakov in na sploh. Ni dvoma, da ga bodo slovenski prvaki težko nadomestili. A polnjenje proračuna z odškodninami je pač del celjskega poslovnega modela. Za Dolenjca naj bi dobili okrog 50 tisoč evrov, saj je imel pogodbo še za naslednjo sezono.

Od leta 2014 je Zarabec za Celje zbral 134 nastopov, na katerih je dosegel 474 zadetkov. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Od leta 2014 je Zarabec za Celje zbral 134 nastopov, na katerih je dosegel 474 zadetkov. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Nekateri niso verjeli

"Vesel sem za Miho. Po Blažu Blagotinšku in Blažu Jancu bo v letu dni še tretji, ki odhaja k evropskemu velikanu, kar je potrditev našega dobrega dela. Seveda pa trenerju, ki izgubi takšnega igralca, ni lahko. Vemo, za kakšnega igralca in talent gre. Pred tremi leti, ko smo ga pripeljali v klub, vsi niso bili prepričani, da bo lahko nadomestil Mateja Lekaija in Sebastjana Skubeta, a je hitro opravičil zaupanje in dvakrat zapored postal najkoristnejši igralec slovenskega prvenstva, navduševal je v našem dresu in si priigral stalno mesto v slovenski reprezentanci.

Tu je veliko napredoval in nam seveda veliko dal, zelo ponosen sem, da sem lahko delal z njim in da je tu dosegel takšen napredek, ki mu je zdaj omogočil ta velik korak naprej," je odhod še enega igralca – morda ne bo zadnji nosilec igre – pospremil trener Branko Tamše.

Branko Tamše se bo moral počasi privaditi na življenje brez prvega snovalca akcij. A ima v mislih rezervi iz lastnih vrst. | Foto: Grega Valančič/Sportida Branko Tamše se bo moral počasi privaditi na življenje brez prvega snovalca akcij. A ima v mislih rezervi iz lastnih vrst. Foto: Grega Valančič/Sportida

Naslednika (za zdaj) Jaka Malus in David Razgor

"To je ponudba, ki je noben igralec ne more zavrniti, to je njegova pot naprej in prepričan sem, da bo uspešen tudi v enem izmed najmočnejših klubov na svetu. Tako jaz kot klub smo veseli zanj in mu v karieri želimo vse najboljše. Pri nas bo seveda zazijala luknja po njegovem odhodu, a že pred njim so odhajali igralci, ki smo jih nadomestili z novimi. Takšen je bil tudi Miha. Naša naloga je, da najdemo nove zvezde na tem položaju, moči imamo v svojem klubu, v tej ekipi. Na ta potencial je opozoril s svojimi predstavami pri nas in v mladih selekcijah reprezentance, to je Jaka Malus.

Verjamem, da je v njem tisti talent, ki ga moramo zdaj še izbrusiti in spraviti na plano. Verjamem, da nam bo to uspelo. Ne smemo pa pozabiti na Davida Razgorja, ki je uspešen na več položajih in je vse do zdaj odlično vodil igro skupaj z Miho, enako pričakujem v prihodnje. Morda pa se nam pridruži še kakšen nov igralec, ki pa ga v tem trenutku še iščemo," kljub številnim odhodom Tamše ni dokončno potrdil novih nakupov.

Ne spreglejte