Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 12. 2017,
11.49

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

Matjaž Brumen Gorenje velenje

Sreda, 27. 12. 2017, 11.49

4 leta, 11 mesecev

Matjaž Brumen zapušča velenjski klub

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50
gorenje berlin brumen | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Rokometaši Gorenja Velenja so se pretekli četrtek na novoletni premor podali s tretjo zaporedno zmago. Vse omenjene tekme je ekipa Željka Babića odigral brez svojega drugega najstarejšega rokometaša Matjaža Brumna. S 34-letnikom se je vodstvo kluba v teh dneh dogovorilo za sporazumno prekinitev sodelovanja.

Klub iz Šaleške doline na položaju desnega krila, kjer ostajata domačin Rok Golčar in nadarjeni 19-letni bosanski rokometaš Ibrahim Haseljić, ne bo iskal dodatne okrepitve.

Nekdanji slovenski reprezentant moštvo slovenskih podprvakov zapušča po odločitvi kluba, da ta že v preostanku te sezone postopoma pomladi člansko ekipo ter na članskih tekmah kar največ priložnosti skuša ponuditi mladim rokometašem iz lastnih mlajših selekcij, ki bodo od poletja 2018 kandidirali za redna mesta v članskem moštvu. Odločitev o prekinitvi sodelovanja in predčasni pomladitvi članske ekipe je bila sprejeta skupaj in po posvetu z glavnim trenerjem članske ekipe Željkom Babićem.

brumen gorenje | Foto: Liga Seha Gazprom Foto: Liga Seha Gazprom

Dodaten korak v smeri pomladitve

S tem je velenjski klub naredil dodaten korak v smeri pomladitve ekipe, ki je v načrtih za prihodnjo sezono. Klub ostaja na poti, ki so si jo začrtali pred dobrima dvema letoma, da postane eden izmed vodilnih slovenskih razvojnih centrov za mlade rokometne upe. Da je vodstvo kluba povleklo prave poteze, je bilo opazno že v pretekli sezoni, ko je kadetska ekipa v državnem prvenstvu osvojila tretje mesto, večji del te pa je uspešno nastopal tudi v mladinski selekciji.

Po dokončnem prehodu nadarjene generacije med mladince se dodatno okrepljeno velenjsko moštvo med prvoligaši nadvse uspešno kosa tudi v tej sezoni. Na premor se je podalo kot edino brez poraza. Na desetih tekmah je zbralo devet zmag in remi, s čimer zaseda vrh 1. mladinske lige.

Iz mladinske ekipe je v tej sezoni priložnost na članskih tekmah dobilo že sedem rokometašev. RK Gorenje Velenje se lahko pohvali, da ima, če se ozremo v preteklo poletje, v mladinski ekipi kar deset reprezentantov treh držav – Slovenije, Črne gore ter Bosne in Hercegovine.

Ne spreglejte