Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
4. 5. 2015,
10.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 4. 5. 2015, 10.56

8 let

Matevž Skok: Ni razloga za psihološko zavoro

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Jure Dolenec je po porazu in remiju s Švedi prepričan, da ima rokometna reprezentanca veliko rezerv. Matevž Skok pa ne ve, kje tičijo razlogi za slabše začetke tekem.

"Vesel sem, da damo svoj prispevek tudi vratarji in svoje pozitivne igre. Upam, da bom svojo formo stopnjeval in dal reprezentanci vse več," so bile besede vratarja Matevža Skoka po remiju med Slovenijo in Švedsko.

Joker za drugi polčas

Velenjčan je bil med odločilnimi dejavniki Slovenije tako na Švedskem kot v Celju. Obakrat je vstopil po glavnem odmoru, enkrat je pomagal k bistvenemu znižanju visokega zaostanka, drugič k točki, obakrat se je številka njegovih obramb približala desetici. A vzporednica med obema tekmama sta tudi vse prej kot spodbudna slovenska vstopa vanju, kar je glavni razlog za negativen rezultat.

"Ne vem, zakaj delamo napake na začetku in nato lovimo minus. Ne želimo take igre, a pademo v črne minute, nato skušamo izvleči, kar se da. Nekoliko so nam pošle tudi moči. Zadovoljni smo, da smo izvlekli točko. Ne bi rekel, da nam ustvarjajo pritisk navijači. Odločimo se za neko akcijo, ne uspe nam je izvesti, nato pa sledi panika in poskušamo s posamičnimi rešitvami. Upam, da bomo to čim prej odpravili in čim prej odigrali, kot znamo," upa vratar Celja, ki je do zdaj praktično vse priložnosti v reprezentanci dobro izkoristil: "Ni razloga za psihološko zavoro. V reprezentanci smo prijatelji, dobro se razumemo, prizadevamo si za boljšo igro, a ne bi znal povedati, zakaj se nam to dogaja."

"Nismo jih znali pokopati do konca."

Slovenija je v Zlatorogu vodila le enkrat, Švedska večino tekme. "Drugi polčas je bil gotovo boljši kot prvi. Naredili smo serijo, po kateri smo ujeli Švede. Na žalost jih nismo znali pokopati do konca, imeli smo tudi zadetek prednosti. Škoda, da nismo zmagali zaradi samozavesti po nekaj zaporednih porazih. Odigrali pa smo precej boljšo tekmo kot na Švedskem. Nekoliko smo še odpovedali pri realizaciji. Verjamem, da smo lahko še precej boljši," je prepričan levoroki Jure Dolenec.

Škofjeločanu je žal, da Slovenije ne bo prva v skupini: "Mislim, da nimamo tako težkih tekmecev, da bi bilo to neizvedljivo. A Švedi so pokazali, da so ta hip boljši. Mi pa imamo veliko več rezerv. Če se bomo srečali na primer na EP, je lahko vse drugače. V treh, štirih dneh smo dokazali, da je napredek mogoč tudi zelo hitro, če se dobro poglobimo in kakovostno treniramo. Vse je na nas."

Ne spreglejte