Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
29. 5. 2015,
10.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

rokomet Gorenje Matevž Skok

Petek, 29. 5. 2015, 10.32

8 let

Matevž Skok: Ni lepšega, upam, da se bom še vrnil

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vratarska sekcija je že nekaj časa dodana vrednost rokometašev Celja. To se je pokazalo tudi v finalu, po katerem so pivovarji po treh zmagah nad Gorenjem osvojili svoj 19. naslov prvaka.

Odhaja, to je znano že pol leta. Za Matevžem Skokom so štiri odlična leta v Celju, v tem času je osvojil dva naslova prvaka in dvakrat prišel med najboljših 16 v ligi prvakov. Postal je celjska številka ena v vratih in reprezentant.

Njegova naslednja postaja je nemški Lübbecke, tako da je bilo srečanje z Gorenjem njegovo – za zdaj – zadnje v celjski majici. Upa in verjame, da ne tudi v karieri. "Ni lepšega. To ni torta, ampak češnja na smetani na torti. Zelo sem ponosen, da sem bil v celjskem klubu. Dal mi je vse, upam, da je tudi klub zadovoljen z mano, da se bom lahko še vrnil in da bom tukaj končal kariero. V Celju je res fenomenalno vzdušje. Celje diha za rokomet, naj bo tako tudi vnaprej," je, ko nam ga je le uspelo iztrgati iz objemov navijačev in izpred fotografskih napravic na telefonih, vzneseno razlagal Velenjčan.

V zadnjih dveh sezonah je s svojo ekipo prevladoval nad moštvom iz domačega mesta. Njegova forma je konstantna. Dobro je izkoristil vsako priložnost, ki jo je dobil v reprezentanci, in še jo bo. Novi selektor ga je postavil na seznam 21-erice kandidatov za tekmi s Slovaško in Latvijo: "Pred tekmo sem imel malo treme. Slišal sem, da bo prišel Veselin Vujović, nekako sem se moral pokazati, dokazati … Dobro je bilo, da vseh obramb nisem zbral v prvem polčasu, ampak sem jih razporedil skozi vso tekmo. Veseli me, da sem se poslovil na tak način." Z desetimi obrambami, vlogo enega najboljših na igrišču in seveda – pokalom za naslov prvaka.

Lübbecke še zdaleč ne spada med največje nemške klube, a tega slovesa Skok pravzaprav sploh ni iskal. "V prvem planu ni bil denar ali kakšen top klub, ki se ga seveda ne bi branil. Razmišljam o svojem razvoju in branjenju. Videl sem se v klubski viziji, ne bo lahko, a upam, da mi bo uspelo," si želi Coli. Pri 28 letih ima pred sabo še precej sezon kariere, ki bo v prihodnji sezoni torej prvič dobila legionarski odtenek.

Ne spreglejte